REVIEW

Cum îți poți încărca telefonul dacă nu ai încărcătorul la tine

avantaje.ro

A avea telefonul incarcat pe tot parcursul zilei este esential pentru a ramane conectat cu familia, prietenii si colegii de munca. Acest proces este foarte simplu daca ai un incarcator la tine. Dar ce poti face insa daca ai uitat incarcatorul acasa si nu ai foarte multa baterie la telefon?

Incarcator wireless

Nu stii cum sa incarci telefonul mobil fara incarcator? Telefoanele de ultima generatie sunt de obicei adaptate pentru incarcatoarele fara fir. Cele mai recente modele de telefoane mobile, cum ar fi iPhone 8 si versiunile ulterioare, precum si alte dispozitive Android, au un standard wireless incorporat, astfel incat orice statie de incarcare sau incarcator wireless compatibil sa poata fi folosit pentru a incarca smartphone-ul, potrivit acasa.ro.

Exista diferite incarcatoare wireless pe piata, cum ar fi cele plasate pe mese si suporturi care permit incarcarea telefonului mobil plasandu-l in pozitie verticala.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! De ce încărcarea telefonului în mașină îi face RĂU

Portul USB al unui laptop

De asemenea, poti incarca telefonul mobil fara o priza. Trebuie doar sa aveti un laptop cu baterie si un cablu USB pentru a-l conecta la unul dintre porturile de iesire ale computerului in sine. Aceasta alternativa este foarte utila daca va aflati pe strada sau in cazul unor posibile intreruperi la birou, acasa sau la curs.

Conectand telefonul mobil la portul USB al laptopului, il puteti incarca cat dureaza bateria computerului. In acest fel, telefonul va fi alimentat de puterea laptopului. Marele dezavantaj al acestei metode de incarcare este faptul ca incarcarea se face insa lent: un smartphone dureaza mult mai mult pentru a se incarca in acest fel, deoarece porturile USB ale laptopurilor nu sunt pregatite sa suporte incarcari de mare viteza.

Incarcator solar portabil

Pentru a face un pas mai departe si a incarca telefonul fara cablu, o alternativa recomandata care pariaza pe energie regenerabila este cea a incarcatorului solar. Acest incarcator are capacitatea de a se incarca numai cu energia perceputa de soare.

CITEȘTE ȘI: Mit sau realitate: Radiaţiile emise de telefonul mobil cauzează cancer?

Aceasta metoda este utila daca sunteti afara intr-o zi foarte insorita. Va trebui pur si simplu sa extindeti celulele incarcatorului orizontal, astfel incat sa fie incarcate de soare si, mai tarziu, sa incarcati telefonul mobil cu aceasta energie solara acumulata.

Comentarii: