NUTRITIE SANATATE

Alimentație sănătoasă: Peștele care scade colesterolul și te păzește de infarct

chefsteps.com

Despre peste se stie ca este cel mai sanatos aliment de origine animala. Acesta este indicat in orice dieta atata timp cat nu este consumat prajit.

Scrumbia de Dunare

Exista insa un peste care este considerat a fi cel mai bun din lume. Este vorba despre scrumbia de Dunare. Este un peste gras, gustos, dar cu multiple beneficii pentru sanatate.

CITEȘTE ȘI: Cum te protejează uleiul de pește de multe boli: Controlează tensiunea arterială crescută și reduce durerile articulare

Scrumbia are un continut de pesre 36% grasime, insa aceasta este formata din acizi grasi polinesaturati. Acestea ajuta la curatarea vaselor de sange de colesterol. Pe scurt, elimina colesterolul rau din corp si/sau previne cresterea acestora in cazul persoanelor care nu sufera inca de valori crescute ale colesterolului.

In plus, consumul de scrumbie de Dunare ajuta la imbunatatirea functiilor cardiace, previne infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral, scrie acasa.ro.

Secretul acestui miraculos peste consta in schimbarea metabolismului din momentul intrarii din apa sarata a Marii Negre in apa dulce a Dunarii pentru a-si depune icrele.

CITEȘTE ȘI: Sindromul mirosului de pește: Cum să îți dai seama dacă te confrunți cu așa ceva

Potrivit bzi, studiile realizate au relevat ca si in organismul uman se produce acelasi proces de inversare al metabolismului, daca scrumbia de Dunare consumata de om este recoltata exact in timpul migrarii, cand isi schimba metabolismul, sortata si procesata foarte repede, in maxim 24 de ore, pentru a-si pastra calitatile – grasimile nesaturate pe care le contine au exact atunci un maximum de principii active.

Pentru a avea un efect pe termen lung, scrumbia trebuie consumata timp de 3 saptamani, alaturi de legume si fructe, pentru aportul de vitamine. In dieta mai poate fi inclusa, in cantitati mici, paine integrala. Si trebuie sa se consume foarte multa apa pe toata durata curei.

Comentarii: