REVIEW

Cum să păstrezi nucile şi alunile: Nu vor fi niciodată uscate sau râncede

Foto: Pinterest.com

Daca si tu esti genul de persoana care cumpara mai multe tipuri de nuci si alune pe care sa le aiba la indemana atunci cand pregateste deserturi, sosuri sau diverse salate (sau pentru a rontai ceva sanatos in timp ce urmareste un serial), atunci ai nevoie sa cunosti o modalitate eficienta pentru depozitarea lor.

CITEȘTE ȘI: NU trebuie să-ți lipsească de pe masă: Ce tip de nuci e cel mai bun pentru sănătate

Nimanui nu ii plac nucile uscate sau, si mai rau, rancede. Nucile, alunele, semintele – toate sunt bogate in grasimi sanatoase. Uleiurile delicate pe care le contin se pot descompune rapid in prezenta luminii, a caldurii sau chiar a oxigenului. Depozitate corect la temperatura camerei, ele pot rezista maximum cateva luni, potrivit foodstory.stirileprotv.ro.

Pentru a le pastra pentru perioade mai lungi de atat, ne putem folosi de congelator. Sertarele intunecate ale congelatorului sunt locuri perfecte pentru depozitarea semintelor de pin sau a nucilor rare pe care le-ai cumparat in cantitate mare si pe care vrei sa le pastrezi chiar si un an de zile (fara sa isi schimbe gustul).

Imediat ce le-ai cumparat, transfera-le in pungi cu inchidere ermetica si incearca sa elimini cat mai mult din aerul din punga. Apoi asaza-le in congelator. In cazul in care congelatorul e foarte plin, le poti pastra si in frigider, dar acolo vor rezista doar 6-7 luni.

CITEȘTE ȘI: Consumul zilnic de nuci previne ACEASTĂ boală necruțătoare!

De fiecare data cand vrei sa folosesti o parte din ele, nu uita sa le scoti de la rece cu cateva ore inainte si sa astepti sa ajunga la temperatura camerei.

Comentarii: