NUTRITIE

Consumul zilnic de nuci previne ACEASTĂ boală necruțătoare!

Foto: Pinterest.com

Cancerul la san este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei, iar factorii de risc sunt numerosi, printre acestia aflandu-se varsta inaintata (riscul este mai ridicat dupa 50 de ani) si istoricul familial.

Insa probabilitatea de a face cancer mamar poate fi redusa prin adoptarea mai multor masuri. Intai, sunt foarte importante mentinerea unei greutati corporale normale si efectuarea de exercitii fizice in mod regulat, iar apoi este esentiala grija pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Potrivit Cheryl L. Rock, profesor de medicina preventiva si de familie in cadrul Universitatii din California, o femeie isi poate reduce riscul de cancer cu circa doua treimi daca are o alimentatie buna si isi tine greutatea sub control, relateaza Huffington Post.

„Chiar si o femeie care poarta genele BRCA 1 si BRCA 2 – doua mutatii genetice ce reprezinta factori de risc – isi poate reduce acest risc”, a adaugat aceasta.

Iar unele alimente sunt foarte indicate in aceasta privinta.

Datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, a unor antioxidanţi, polifenoli şi fitosteroli, o alimentaţie bogată în nuci previne apariţia cancerului la sân.

Ce trebuie să mănânci pe caniculă: Cele mai bune alimente

De ce cumpărăm ATÂT DE MULTĂ mâncare? Explicațiile specialiștilor

Nucile, efect incredibil pentru sănătate: Transformare după doar patru ore

Totodată, nucile conţin minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E şi P, peste 20 de aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine.

Foto: Pinterest.com

De ce este recomandat să consumi nuci

Nucile sunt bogate în fitosteroli și sunt recunoscute pentru reducerea riscului de apariție a tumorilor canceroase.

Consumul de nuci este asociat de cercetătorii americani în problemele cancerigene cu o împiedicare a dezvoltării nodulilor canceroși la nivelul sânilor.

Ai mereu mâinile RECI? Când trebuie să mergi URGENT la doctor

Nucile trebuie consumate alături de fructe și legume bogate în vitamine pentru a reduce riscul apariției cancerului la sân, ceea ce indică încă o dată relevanța nucilor în dieta zilnică.

Plăcintă împletită cu mere / REȚETE SIMPLE

Mere coapte cu afine și cremă de vanilie / REȚETE SIMPLE

Nucile conțin acizi grași buni, adică nesaturați, iar aceștia sunt benefici pentru persoanele care se confruntă cu boli de inimă, scrie și healthyandnaturalworld.com.

Foto: Pinterest.com

Nucile, datorită compușilor bioactivi pe care îi conțin, previn apariția bolilor cardiovasculare și întâmpină problemele înțepăturilor la nivelul inimii.

Cât de NOCIVĂ este CEARA folosită la conservarea fructelor din comerţ

ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Stilul de viață nesănătos își primește factura la vârstele înaintate, cele mai multe cazuri de cancer la sân apărând la femeile care au depășit vârsta de 50 de ani. Un consum regulat de nuci și o dietă echilibrată țin la depărtare tumorile canceroase.

Comentarii: