Porumbul fiert este pe placul tuturor, fiind consumat mai ales vara. Cu toate acestea, sunt mulţi cei care nu ştiu cum se fierbe corect porumbul.
Ingrediente:
Porumb ‘în lapte’ pentru fiert şi sare
CITEȘTE ȘI: Porumbul dulce nu trebuie să îţi lipsească din meniu: Ce beneficii are pentru frumuseţe şi sănătate
Mod de preparare:
1. Se scoate porumbul din pănuşi. Nu aruncaţi toate pănuşile, reţineţi o parte şi curăţaţi-le de mătasea de pe ele, recomandă clickpentrufemei.ro.
2. Se rupe porumbul în bucăţi care să intre uşor în oală.
3. Tapetaţi fundul oalei cu pănuşi. Se aşază porumbul în oală. Acoperiţi porumbul cu pănuşi.
4. Adăugaţi apa cât să fie acoperit bine porumbul. Aşezaţi o farfurie, cu fundul în sus, peste pănuşi. Aceasta are rolul de a ţine porumbul sub apă.
5. Puneţi oala pe foc mare şi când apa începe să fiarbă daţi focul la mediu spre mic. Fierbeţi porumbul 30 de minute.
CITEȘTE ȘI: Făina sau amidonul de porumb? Care este mai sănătoasă / BUCĂTĂRIE ROMÂNEASCĂ
6. Porumbul e mai bun imediat ce a fiert, presărat cu sare. Ce rămâne păstraţi în apa în care a fiert. Poftă bună!
Comentarii:









