FRUMUSETE LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

Porumbul dulce nu trebuie să îţi lipsească din meniu: Ce beneficii are pentru frumuseţe şi sănătate

Foto: Pinterest.com

Porumbul dulce este unul dintre cele mai sănătoase alimente care pot fi consumate îndiferent de anotimp. Este plin de vitamine, minerale și reprezintă o sursă bună de antioxidanți.

Porumbul poate fi consumat într-o gamă foarte variată d epreparate, de la salată până la diferite feluri preparate la cuptor. Dulce, sațios, este un aliment extrem de sănătos care te poate ajuta să ții o serie de afecțiuni la distanță.

Se bucură de o cantitate bună de beta criptoxantină, această substanță find benefică organismului tău, foarte asemănătoare la conținut cu beta carotenul. Imediat cum ai consumat o porție de porumb dulce, corpul transformă beta criptoxantina în Vitamina A, potrivit clicksanatate.ro.

Studiile făcute de a lungu timpului de cercetătorii chinzei au scos la iveală faptul că porumbul se regăsește pe lista de ingrediente care țin la distanță cancerul pulmonar. Iar cu cât este mai mare cantitate de beta criptoxantin în organism, cu atât mai bună va fi memoria ta și riscul de a dezvolta celule canceroase va scădea considerabil.

CITEŞTE ŞI: Cafeaua la IBRIC, sub lupa nutriționiștilor. O mai preferi?

O altă substanță benefică ce se regăsește în porumbul dulce este tiamina, necesară creierului pentru a îmbunătăți funcțiile de gândire.

Are grijă de inima ta

Porumbul te protejează inclusiv de boli cardiace și asta datorită cantității de acid folic (Vitamina B9) pe care o conține. În felul acesta te vei bucura de o sănătate cardiovasculară bună.

Un aport mărit de acid folic în organismul tău va reduce nivelul homocisteinei din sânge, care acest aspect se traduce printr-un grad mai mic de pericol pentru a dezvolta boli coronariene sau un eventual atac de cord.

Beneficiile porumbului dulce nu se opresc aici, și asta pentru că printre calitățile sale se află și faptul că îți protejează vederea. Iar pentru asta este responsabilă zeaxantina, pigmentul care îi oferă porumbului culoarea galbenă.

CITEŞTE ŞI: Știi cum să te comporți cu oamenii AGRESIVI?

Zeaxantina ține la distanță bolile oftalmologice, mai ales degenerescența maculară, în timp ce beta carotenul din porumbul dulce te ajută să ții la distanță cataracta.

Te ajută să slăbești mai ușor

Având puține calorii, consumul regulat de porumb dulce nu îți va afecta silueta. Spre deosebire de celelalte cereale, porumbul matur, grâul, orezul, care conțin mai multe calorii datorită conținutului mare de glucoză sau zaharurile complexe, porumbul dulce este aliatul siluetei tale.

CITEŞTE ŞI: Îţi transpiră PALMELE? Iată cum poți scăpa de asta!

În plus, consumul de porumb dulce poate fi una dintre soluțile cele mai naturale pentru a te vindeca mai repede. Vitamina A conținută ste responsabilă cu a te scapă de mucozitățile de la nivelul nasului și al gâtului.

Comentarii: