SANATATE

Cum să respiri ușor când ai nasul congestionat: Remediile care îți desfundă căile respiratorii

bulletproof.com

Congestia nazală sau nasul înfundat reprezintă un simptom foarte frecvent. Descoperiți cum să desfundați rapid și ușor nasul cu ajutorul unor remedii.

Există câteva remedii pentru a desfunda nasul în mod natural, rapid și ușor. Dacă suferi de această problemă și vrei să o rezolvi fără a folosi chimicale cu efecte secundare, învață cum să-ți decongestionezi nasul imediat din acest articol.

Cum să desfundați nasul

1. Cum să decongestionezi nasul prin masaj

Masajele dintre sprancene ajuta la decongestionarea nasului intr-un timp scurt. Trebuie să masezi zona cu atenție timp de cel puțin un minut, contribuind astfel la prevenirea uscăciunii la nivelul nărilor și la reducerea presiunii mucoasei.

Masarea nasului este, de asemenea, foarte utilă. Faceți-o cu mișcări circulare în ambelepărți ale nasului timp de două minute pentru a ajuta la deschiderea nărilor și pentru a ne putea sufla, eliminând astfel excesul de mucus, recomandă doctorulzilei.ro.

De asemenea, puteți masa zona dintre buză și nas, exercitând o presiune ușoară cu degetul arătător. Faceți mișcări circulare care vor ajuta la deschiderea nasului, astfel încât mucoasa să se desprindă și să o putem expulza atunci când ne suflam nasul.

CITEȘTE ȘI: Sarea, mai mult decât un condiment: Cum poate desfunda nasul și combate constipația

2. Remedii la domiciliu pentru a desfunda nasul

În ceea ce privește remediile casnice pentru a desfunda nasul înfundat, care funcționează foarte bine și sunt, de asemenea, naturale, acestea sunt cele mai recomandate:

Umiditatea ambientală este esențială pentru ca nasul să nu se înfunde. Dacă aceasta este mai mică de 40%, mucoasa nasului s-ar putea usca, obstrucționând respirația. Prin urmare, este convenabil să avem umidificatoare în casa noastră pentru a avea întotdeauna o umiditate ideală.

Poti profita de aburul de la dus sau bai fierbinți pentru a decongestiona nasul, un mare aliat natural care te va ajuta la curatarea si umezirea nurilor.

Un alt remediu grozav este să fierbi apa și să faci abur acoperindu-ți capul cu un prosop pentru ca aburul să nu scape. Orice remediu casnic pentru a desfunda nasul care umidifică bine nările va fi întotdeauna foarte eficient în a scăpa de mucus.

In sfarsit, pentru a decongestiona nasul, poti si incalzi o carpa in cuptorul cu microunde fara sa o faci foarte fierbinte, dar totuși placuta, si sa o aplici pe nas.

Cu aceste soluții, mucusul va deveni mai lichid și vei putea să-ți sufli mai ușor nasul. După utilizarea oricăreia dintre ele, vă recomandăm să spălați sinusurile cu o soluție salină pentru a elimina tot mucusul.

3. Cum se desfunda nasul cu preparate de casa

Sunt ingrediente pe care toți avem tendința de a le avea acasă și care sunt foarte potrivite și eficiente pentru desfundarea nasului. Unele dintre ele sunt:

Miere

Pe langa decongestionare, acest remediu este si preventiv si poate trata problema pe termen lung. Este la fel de simplu ca să luați două linguri de miere în mod regulat pentru a preveni această problemă dacă suferiți frecvent de ea.

Oțet de mere

Este unul dintre cele mai eficiente și simple remedii casnice pentru a desfunda nasul. Pentru a profita de beneficiile sale, amestecați bine câteva linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă și beți soluția. Puteți să-l luați de până la patru ori pe zi dacă este necesar.

CITEȘTE ȘI: Bacteriile bune care mențin sănătatea nasului – Trucuri pentru o respirație mai ușoară

4. Alte trucuri eficiente

Acest truc îți va descoperi rapid nasul. Constă în înclinarea capului pe spate, acoperirea nasului cu degetele și ținerea respirației cât de mult poți. O poți face de mai multe ori pe zi pentru a obține succesul garantat.

Consumul picant este un alt truc eficient care ajută la decongestionarea nasului. Acest lucru se datorează faptului că condimentul ajută la înmuierea mucusului din nări, ajutându-le să iasă mai ușor.

De asemenea, usturoiul ajută la curățarea căilor nazale. Va trebui să consumi doar un cățel de usturoi pe zi, deoarece acest aliment este foarte benefic în general și ajută și la decongestia nazală.

Comentarii: