FRUMUSETE

Cum se va schimba machiajul în 2019 / TENDINȚE

Trendurile în materie de machiaj se schimbă de la un an la altul. Acest lucru se întâmplă și în 2019, an care va aduce unele transformări radicale în materie de machiaj și frumusețe.

CITEȘTE ȘI: GREȘELILE de machiaj care îți AFECTEAZĂ ochii

Anul acesta se pune accent pe naturalețe, iar stilurile inspirate din anii ’90 vor fi tot mai populare. Iată cum se vor schimba tendințele în machiaj în 2019:

Blush în loc de contur

Nu este primul an în care makeup artiștii încearcă să respingă tehnica de conturare excesivă a chipului, mai ales pentru machiajul de zi.

Foto: Pinterest.com

Acest trend care a fost foarte popular în ultimii ani începe treptat să-și piardă influența. Blush-ul delicat, care accentuează în mod natural pomeții, va înlocui conturarea chipului în două nuanțe contrastante și vizibile pe piele.

CITEȘTE ȘI: Machiajul natural”NO-makeup-LOOK”

Machiajul „invizibil”

Machiajul cu efect cât mai natural va domina tendințele în materie de frumusețe pentru 2019. În acest an, fondul de ten cu acoperire mare va fi înlocuit de cel cu acoperire semi-transparentă. Se pune accent pe detaliile care ne fac unici, iar dacă ai pistrui, acum este momentul perfect să-i pui în valoare. Este un trend inspirat de celebrități, printre care și Meghan Markle, Ducesa de Sussex, care poartă de obicei un machiaj cât mai natural.

Foto: Pinterest.com

Pentru a purta machiajul „invizibil” este necesar sa acorzi o atenție deosebită sănătății pielii tale. Investește în produse pentru îngrijirea tenului de cea mai bună calitate, în loc să investești în cosmetice foarte scumpe, care să mascheze problemele tenului.

CITEȘTE ȘI: TOP: Cele mai norocoase zodii în 2019

Buze naturale

Forma buzelor va trece printr-o transformare radicală în 2019. Makeup artiștii doresc să impună ideea că naturalețea este de preferat în locul modificărilor artificiale la nivelul chipului.

Foto: Pinterest.com

Vedetele care au renunțat la fillere pentru buze, în special faimoasa starletă Kylie Jenner, au contribuit mult la apariția acestui trend care pune accent pe frumusețea naturală. De asemenea, machiajul prin care buzele sunt conturate excesiv va fi de evitat.

Ten cu aspect radiant

2018 a fost anul în care s-au folosit excesiv produsele de tip highlighter, cu efect de iluminare a tenului. Atunci când este aplicat în exces, iluminatorul creează un ten cu aspect strălucitor, fals.

Foto: Pinterest.com

O schimbare majoră în 2019 din acest punct de vedere este folosirea unei cantități cât mai mici de produse cu efect iluminator, astfel încât rezultatul să fie un ten cu o strălucire naturală, delicată.

CITEȘTE ȘI: Alimentele esenţiale pentru dieta perfectă: De ce trebuie să le mănânci fermentate

Fard de pleoape mat și intens, în locul celui cu aspect umed

În acest an, accentul va fi pus pe machiajul ochilor. Dar în locul fardului de pleoape cu aspect de gel, care a fost în trend anul trecut, vom vedea tot mai mult farduri mate, în culori puternice, saturate. Un astfel de look se va potrivi perfect cu machiajul natural care va domina anul 2019.

Machiaj casual în locul machiajului „Instagram”

Nu este necesar să trasezi linii precise și rigide pentru a-ți pune în evidență trăsăturile feței. În 2019, makeup artiștii pun accentul pe un look de tipul „machiajul de ieri”. Este vorba despre un aspect relaxat, imperfect și cu toate acestea, cât se poate de sexy.

Foto: Pinterest.com

Look-ul perfect și artificial a fost numit „machiaj Instagram”, tocmai pentru că este folosit intens în selfie-urile de pe această rețea de socializare, dar și pentru faptul că nu este deloc potrivit pentru un look de zi.

CITEȘTE ȘI: NO MAKE-UP V.I.P. – noul TREND pe rețelele de socializare /FOTO

Rujul maro revine în tendințe

Inspirat din moda anilor ’90, rujul în nuanțe de maro are parte de o revenire spectaculoasă în 2019 și va pune în plan secund tonurile de roșu vin, nude sau roz. La fel ca și în cazul rujului roșu, va trebui să cauți nuanța care ți se potrivește cel mai bine.

Revine conturarea pleoapei inferioare

Probabil îți amintești că într-o perioadă cele mai multe branduri de cosmetice ofereau numai eyeliner negru, maro sau gri. Dar în prezent colecțiile de culori variază extrem de mult, de la nuanațe intense și până la tonuri metalice. În 2019, conturarea liniei inferioare a ochilor cu maro sau negru va reveni iarăși în tendințe.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: