FRUMUSETE

GREȘELILE de machiaj care îți AFECTEAZĂ ochii

Foto: Pinterest.com

 

Nu te machiezi zilnic, dar la un moment dat tot o faci. Este bine să urmezi câteva reguli simple, mai ales pentru a-ți feri ochii de eventualele probleme. Asta pentru că tot mai mulți medici oftalmologi avertizează asupra faptului că anumite produse cosmetice îți pot afecta privirea și pot duce la infecții oculare.

Așadar, iată principalele greșeli de care să te ferești:

1. Păstrează creioanele de ochi ascuțite pentru a evita să-ți zgârii pleoapele în rămășițele tocite.

2. Produsele de machiaj pentru ochi trebuie înlocuite la aproximativ trei luni. Dacă acestea sunt cremoase sau lichide pot influența apariția și dezvoltarea bacteriilor, lucru care în timp duce la infecții ale ochilor.

Exerciții fizice simple care îți vor îmbunătăți considerabil viața sexuală

Mănânci produse fast food? Câte minute de exerciții fizice îți trebuie pentru a arde caloriile din fiecare produs

TRUCUL SEZONULUI! Cea mai RAPIDĂ metodă de răcire a băuturilor în timpul verii

3. A împărți nu e mereu sănătos, chiar dacă ți se pare frumos să faci asta, mai ales cu mama, sora sau cele mai bune prietene. Chiar și atunci când testezi produsele din magazine trebuie să fii atentă și să cauți aplicatoare nefolosite.

Foto: Pinterest.com

4. Aplică machiajul în exteriorul liniei genelor, deoarece aplicarea acestuia în interior împiedică glanda să secrete uleiul ce protejează suprafața ochiului.

5. Evită să separi genele lipide de rimel cu un obiect ascuțit. Acest obicei îți poate crea probleme severe și cel mai bine ar fi să folosești un bețișor de ureche cu demachiant.

6. Fardul metalic sau cel cu sclipici este contraindicat dacă ai ochii uscați deoarece acesta poate intra în ochi, și pe lângă disconfort te poți alege cu o infecție oculară.

Ştii CUM trebuie să bei apă pentru a SLĂBI ?

ATENȚIE! Greșeli pe care le faci când te speli pe mâini

Ai probleme cu stomacul? Ce trebuie să mănânci când ai dureri

7. Demachiază-te în fiecare seară! Chiar dacă te-a cuprins lenea, este foarte târziu sau ai alte motive, nu dormi machiată. Rimelul sau creionul pot provoca mâncărimi și iritații la nivelul ochilor.

Comentarii: