NUTRITIE SANATATE

Cum te ajută apa cu lămâie să nu faci pietre la rinichi

medicinanaturista.live

Cu temperaturile în creștere, este mai important ca niciodată să bei apă potabilă pentru a evita deshidratarea. Și dacă doriți să dați un gust aparte apei, puteți stoarce sau să adăugați o felie de lămâie în apă. Este o modalitate simplă de a face acea băutură mult mai plăcută.

Cu toate acestea, aroma nu este singurul beneficiu al apei cu lămâie – apa cu lămâie vă poate aduce beneficii corpului din cap până în picioare. Citiți în continuare pentru a descoperi numeroasele beneficii pentru sănătate ale consumului de apă cu lămâie, potrivit dieteticienilor.

Poate reduce balonarea

Dacă descoperi că blugii tăi se simt puțin mai strâmți decât de obicei, un pahar cu apă cu lămâie ar putea fi doar medicamentul de care ai nevoie.

„Apa cu lămâie scade balonarea, deoarece acționează ca un diuretic care de fapt ajută atunci când reține lichide”, spune Jodi Greebel, MS, RDN, consultant în nutriție la Citrition.

CITEȘTE ȘI: Bolile care sunt influențate de consumul de lămâie: De la pietre la rinichi până la dureri de cap

Poate da un impuls sistemului imunitar

Adăugând puțină apă cu lămâie în rutina ta obișnuită, s-ar putea să descoperi că îți este mai ușor să ții bolile la distanță datorită proprietăților de întărire a sistemului imunitar ale lămâii.

„O lămâie furnizează aproximativ 20 de miligrame de vitamina C, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din cantitatea zilnică recomandată”, spune Alicia Galvin, RD, dietetician rezident la Sovereign Laboratories. „Vitamina C este utilă pentru sistemul imunitar și acționează ca un antioxidant.”

Poate reduce riscul de a face pietre la rinichi

Pietrele la rinichi nu sunt doar dureroase, ci sunt mai frecvente decât v-ați aștepta. Potrivit cercetărilor din 2012 publicate în jurnalul European Urology, se estimează că 8,8% dintre adulți vor prezenta pietre la rinichi de-a lungul vieții.

Din fericire, consumul de apă cu lămâie vă poate ajuta să vă scutiți de această problemă chinuitoare.

„Dacă aveți anumite tipuri de pietre la rinichi – pietre la rinichi de oxalat – citratul din apa cu lămâie va ajuta la spargerea pietrelor și va ajuta la dizolvarea lor”, spune Galvin.

Apa cu lamaie

Îți poate îmbunătăți digestia
Dacă te confrunți cu probleme digestive, adăugarea de fibre în dieta ta nu este singura modalitate de a accelera lucrurile.

„Bea apă cu lămâie dimineața, acționează ca un laxativ atunci când o bei încălzită”, spune Trista Best, RD, dietetician la Balance One.

CITEȘTE ȘI: Apa caldă cu lămâie curăță ficatul – Cum se folosește corect pentru a obține efectul dorit

Îți poate face pielea mai sănătoasă

Obținerea unui ten strălucitor nu trebuie să însemne să plătiți tone de bani pentru tratamentele de îngrijire a pielii. Puțină apă cu lămâie ar putea fi suficientă pentru a face truc.

„Hidratarea în sine îmbunătățește calitatea pielii. Puteți cumpăra toate cremele și serurile, dar dacă nu vă hidratați din interior spre exterior, nu veți obține niciodată rezultatele optime ale pielii pe care le căutați. Când pielea este hidratată adecvat, vă poate menține pielea plină și poate preveni semnele de îmbătrânire precum liniile fine și ridurile”, spune Jessica Bippen, RD, dietetician la Essentia Water.

Potrivit unei analize din 2017 a cercetărilor publicate în revista Nutrients, vitamina C găsită în lămâi poate promova, de asemenea, sinteza colagenului, ajutând pielea să arate mai tânără și mai sănătoasă în timp.

Comentarii: