NUTRITIE SANATATE

Cum te ajută un ou fiert să îți reglezi nivelul de zahăr din sânge

altonbrown.com

De fiecare dată când mănânci, nivelul zahărului din sânge crește. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care au diabet de tip 2 sau rezistență la insulină.

A fi nevoit să învățați cum să vă controlați nivelul de zahăr din sânge într-un interval sănătos nu este nicidecum o sarcină ușoară. Poate dura câteva luni pentru ca un pacient nou diagnosticat să învețe ce să mănânce și ce să evite. Și în această perioadă de timp, cineva cu diabet de tip 2 este susceptibil să experimenteze niveluri ridicate de zahăr din sânge, ceea ce este în detrimentul sănătății lor generale.

Prea mult zahăr în sânge pentru perioade lungi de timp poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, boli de rinichi, probleme de vedere și probleme cu nervii.

Cum să controlați nivelurile de zahăr din sânge

Pentru majoritatea persoanelor sănătoase, nivelurile normale de zahăr din sânge sunt după cum urmează: între 4,0 și 6,0 mmol / l (72 până la 108 mg / dl) la post. Până la 7,8 mmol / L (140 mg / dL) la 2 ore după masă, potrivit doctorulzilei.ro.

Pentru persoanele cu rezistență la insulină, nivelul zahărului din sânge rămâne ridicat mult timp după ce și-au terminat masa.

CITEȘTE ȘI: Experții recomandă: Dulciurile pe care diabeticii le pot consuma în siguranță

Din fericire, există multe alimente pe care le puteți consuma, care vă pot ajuta să controlați în mod natural nivelul zahărului din sânge. După cum veți învăța în cele din urmă, să vă bazați pe medicamente costisitoare pentru diabet pe termen lung poate avea efecte secundare negative asupra corpului dumneavoastră.

Remediu puternic pentru a împiedica creșterea nivelului de zahăr din sânge

Mai jos este un remediu puternic care combină trei ingrediente simple pentru a împiedica creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Pentru această rețetă tot ce veți avea nevoie este oțet de mere, apă și un ou fiert.

Instrucțiuni:

Se fierbe un ou după-amiaza și se curăță de coajă. Pătrundeți oul de 2-3 ori folosind o scobitoare. Puneți oul într-un borcan și turnați suficient oțet peste el, astfel încât să fie complet acoperit. Închideți borcanul și lăsați-l să se înmoaie peste noapte în frigider.

A doua zi dimineață, beți un pahar cu apă caldă și mâncați-vă oul.

Repetați acest lucru în fiecare zi și veți observa în curând o îmbunătățire a nivelului de zahăr din sânge.

CITEȘTE ȘI: Cum poți intra în remisie dacă ai diabet de tip 2 – Regimul care îți reglează și tensiunea arterială

De ce funcționează?

Câteva ouă fierte pot fi o gustare la îndemână bogată în proteine sau un mic dejun dacă aveți diabet. Proteina vă va ajuta să vă mențineți plin, fără a vă afecta glicemia. Proteinele nu numai că încetinesc digestia, ci și încetinesc absorbția glucozei, ceea ce este foarte util diabeticilor.

Oțetul de mere te face mai sensibil la insulină și reduce vârfurile de zahăr din sânge, în special după ce ai mâncat alimente cu amidon. Rezultatele unui studiu au arătat rezultate pozitive pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 atunci când au fost luate înainte de o masă bogată în glucoză.

Sănătatea ta este în mâinile tale. Un ou fiert tare și oțetul de mere sunt relativ ieftine de cumpărat în comparație cu medicamentele obișnuite pentru diabet. În plus, acestea sunt mult mai bune pentru tine pe termen lung.

Comentarii: