SANATATE

Cum tratezi acasă viroza respiratorie: Medicamentele care nu trebuie să îți lipsească

Foto: Pinterest.com

În plin sezon rece, virozele respiratorii (răcelile), dar și gripa sunt oaspeți nedoriți dar obișnuiți. Acum tot din sfera afecțiunilor respiratorii se remarcă pe toată planeta și coronavirus.

Menținerea imunității organismului la cote optime, alături de măsurile de distațare socială, masca medicală, spălarea pe mâini cu apă și săpun (lăsând spuma cel puțin 20 de secunde să acopere pielea), dezinfectarea mâinilor, evitarea aglomerațiilor și a contactului cu persoane bolnave sunt măsuri ce funcționează pentru a evita infecțiile respiratorii.

Și totuși, este bine să avem în casă o trusă cu medicamente fără prescripție în caz de nevoie. Despre ce se impune în ameliorarea simptomelor virozelor respiratorii, iată ce recomandă dr. Carmen Andrei, medic primar ORL, potrivit csid.ro

CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Cum să știi dacă ai doar o simplă viroză sau trebuie să te testezi pentru COVID-19

Există tratament pentru răceli, cum li se spune în termeni populari, virozelor respiratorii?

În cazul virozelor respiratorii, medicamentele sunt pur simptomatice. Ele ajută la ameliorarea simptomelor pe perioada virozei respiratorii și grăbesc puțin vindecarea.

Ce medicamente fără rețetă e bine să avem în casă în caz de viroze respiratorii

Ca și medicamente cu care putem începe tratamentul simptomatic și pe care fiecare persoana ar trebui să le aibă în casă sunt:

  • antiinflamatoare și antitermice
  • decongestionante nazo-faringiene (spray-uri pentru desfundarea nasului)
  • vitamina C
  • dezinfectante de cavitate bucală (dropsuri antiseptice și spray-uri orale)
  • siropuri de tuse
  • mucolitice

CITEȘTE ȘI: Ce să NU bei și ce să NU faci dacă ai viroză sau gripă

Consultați un medic specialist sau medic de familie dacă apar complicații

Pentru un diagnostic corect și complet, cea mai indicată este vizita la medicul specialist pentru consult, investigații și aplicarea tratamentului corespunzător fiecărui pacient în parte, astfel încat să nu ne încărcăm cu medicamente de care nu avem nevoie.

Comentarii: