LIFESTYLE

Legătura lui Daniel Buzdugan cu divinitatea nu e o farsă. A fost un miracol că a trăit!

Admirat, contestat. Daniel Buzdugan este fără îndoială un personaj extrem de popular. Uneori ne face dimineţile mai plăcute, alteori ne deranjează farsele lui, însă ce clar că omului nu îi lipseşte umorul niciodată.

Ceea ce s-a ştiut însă mai puţin este faptul că dincolo de imaginea de glumeţ, se ascunde un om serios, evlavios care are o relaţie strânsă cu biserica şi cele sfinte.

Citeşte şi: Ce să NU faci niciodată când e furtună și fulgeră

Sunt foarte multe vedete care cred în Dumnezeu, dar unele nu se arată”

E drept că prima dată când am ascultat interviul pe care Daniel Buzdugan l-a acordat pentru portalul ortodox Doxologia, am fost puţin surprinsă. Nu pentru că aş fi avut o părere anume despre omul de radio şi televiziune, ci doar pentru simplu fapt că această latură pioasă nu a fost deloc popularizată în mass-media.

L-am cunoscut pe Dumnezeu încă de la primele bătăi ale inimii, pentru că m-am născut la 7 luni, aveam un kg si o sută de grame, iar medicii ziceau mamei că nu am şanse să supravieţuiesc mai mult de câteva zile. A fost o minune, a fost voia Domnului ca eu să trăiesc.” sunt primele propoziţii cu care Buzdugan şochează.

Copilul Daniel Buzdugan, născut într-o familie din care mulţi membri au luat calea bisericii, nu a lipsit niciodată duminica de la împărtăşit. Iar adultul de astăzi, tată şi soţ, şi-a educat la rândul copii să meargă duminică de dumincă la slujbă.

A vrut să se facă popă

Daniel Buzdugan povesteşte că i-a plăcut de mic să…cânte. Şi când se strângeau mai mulţi copii, se jucau de-a preotul, biserica. I-au spus, apoi, tot mai mulţi să se facă popă pentru că are voce. Chiar a avut la un moment dat un gând, dar nu s-a încumetat.

De ce nu urmat teologia? „Cred eu că trebuie să fii un om super curat ca să faci această meserie”, mărturiseşte Buzgdugan care a urmat, în schimb, actoria. Zâmbeşte când îşi aminteşte că, student la Iaşi, indiferent că învăţa sau nu suficient, în perioda examenelor făcea cele mai multe drumuri la biserica Sfânta Parascheva.

Ce l-au sfătuit călugării de pe Muntele Athos

Cu timpul, apropierea de credinţă s-a accentuat, a devenit mai profundă. Aşa că Daniel Buzdugan a ajuns de câteva ori şi la muntele Athos. Într-un pelerinaj la mănăstirea Vatopedu, călugării l-au întrebat cu ce se ocupă şi când au aflat, l-au sfătuit.

Mi-au zis că am o misiune, adică să povestesc oamenilor că sunt nascuţi pentru nemurire, pentru dragoste, pentru iubire, nu pentru ură şi agresivitate. Şi mi-au zis să o fac blând, să nu fiu habotnic”, spune îndrăgitul prezentator.

Pe Muntele Athos, Buzdugan a învăţat multe dintre lucrurile pe care credea că le ştie deja. A învăţat că ne trebuie atât de puţin ca să fim fericiţi şi să trăim în pace. „Doar noi ne complicăm existenţa şi ne place să trăim într-o căutare continuă şi o foială fără sens. Şi am mai învăţat că mântuirea se face pe pământ, nu dincolo”, spune actorul.

Citeşte şi: Ouă de Paște din MARMURĂ? VEZI cum se fac

Rugăciunea care l-a salvat

Buzdugan a mai trecut prin două momente de cumpănă, care i-a întărit relaţia cu Dumnezeu. În drum spre un eveniment la Deva, maşina în care era a ajuns deasupra unei prăpastii. Nu putea coborâ, de teamă să nu se dezeechilibreze vehiculul şi să cadă. Aşa că a spus o rugăciune şi în scurt timp a apărut cineva şi i-a tractat.

Am spus Rugăciunea inimii şi am scăpat. Doar un miracol ne-a salvat.”, este convins celebrul moderator, care spune că era să o mai păţească o dată, când era într-un avion de mici dimensiuni. „Era să mă prăbuşesc. Mirosea a ars, se încinsese podeaua şi m-am rugat să-mi ierte Dumnezeu păcatele, că la zile nu mai speram. Printr-o minune am ajuns în siguranţă la sol.”, încheie Buzdugan în Click.

Comentarii: