LIFESTYLE

David Popovici, mai rapid decât legendarii Phelps și Thorpe! Două recorduri mondiale de juniori doborâte în două zile!

După 21 de ani, România a luat din nou medalie de aur la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori. Iar numele lui David Popovici se scrie cu litere de aur în cartea de istorie a sportului românesc: este primul campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Popovici a făcut o cursă senzațională în finala de 200 de metri liber, iar lumea natației este la picioarele adolescentului de 17 ani. Care a uimit și în semifinalele de la 1oo de metri. Cel mai bun timp din concurs, nou record mondial de juniori, și o șansă mare la medalia de aur.

Publicația americană Swimming World Magazine este de părere că Popovici are toate premizele să devină un fenomen al sportului pe care-l practică.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

„Este un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps sau Ian Thorpe. Dintr-un talent interesant, Popovici s-a transformat într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport”, au scris cei de la Swimming World Magazine.

”Această performanță îi dă toate motivele și speranțele că va fi campion olimpic în 2024”, a spus printre altele și primul înotător român medaliat la olimpiadă, Răzvan Florea, la emisiunea Liga Digi Sport.

 

 

 

Comentarii: