NUTRITIE SANATATE

De ce e bine pentru sănătatea ta să bei un pahar de vin la masă: Scade riscul unei boli grave

blog.ehl.edu

Consumul de vin, la mese, este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, sugerează un nou studiu.

Studiul a indicat că consumul de cantități moderate de alcool (nu mai mult de 14 grame pe zi pentru femei și 28 de grame pe zi pentru bărbați), în special vin, cu mese, a fost asociat cu un risc mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2.

„Efectele consumului de alcool asupra sănătății au fost descrise ca o sabie cu două tăișuri din cauza abilităților sale aparente de a tăia profund în orice direcție – dăunătoare sau utilă, în funcție de modul în care este consumat”, a spus autorul studiului Hao Ma de la universitatea Tulane.

Riscul consumului de alcool

Consumul de alcool este legat de riscuri pentru sănătate pe termen scurt și lung, inclusiv accidente de mașină, violență, comportamente sexuale cu risc, hipertensiune arterială, obezitate, accident vascular cerebral, cancer de sân, boli hepatice, depresie, sinucidere, accidente, abuz de alcool și alcoolism. .

Aceste riscuri pentru sănătate cresc pe măsură ce crește cantitatea de alcool pe care o bea o persoană. Pentru unele tipuri de cancer și alte afecțiuni de sănătate, riscul crește chiar și la niveluri foarte scăzute de consum de alcool – mai puțin de un pahar pe zi.

Studiu care a durat 11 ani

Pentru studiu, cercetătorii au implicat 312.400 și au examinat efectul consumului moderat de alcool legat de diabetul de tip 2 nou debutat în rândul tuturor participanților la studiu pe o perioadă de aproximativ 11 ani (între 2006 și 2010).

Analiza, prezentată la Conferința de epidemiologie, prevenție, stil de viață și sănătate cardiometabolică din 2022 a Asociației Americane a Inimii, a constatat că, în medie, după aproape 11 ani de urmărire, aproximativ 8.600 dintre adulții din studiu au dezvoltat diabet de tip 2.

Consumul de alcool în timpul meselor a fost asociat cu un risc cu 14% mai mic de diabet de tip 2 în comparație cu consumul de alcool fără a mânca.

Comentarii: