REVIEW

De ce nu mai pot pleca rușii din propria țară: Trucurile la care recurg pentru a ieși în afara granițelor

visitrussia.org.uk

Cetatenii rusi care vor sa paraseasca tara se confrunta cu interogatorii de pana la sapte ore la aeroport. Acestia sunt intrebati, printre altele, despre pozitia lor personala cu privire la invazia ruseasca din Ucraina.

Numerosi rusi au fost retinuti la controlul pasapoartelor si interogati masiv. Li s-au confiscat telefoanele si laptopurile pentru a verifica daca au materiale care fac referire la opozitia ucraineana.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă când soldații ruși sunt capturați/ VIDEO

“Dupa ce am fost eliberat, la finalul a sapte ore de intrebari, mi-au spus ca cel mai probabil nu mi se va permite sa ies din Rusia”, a afirmat Vyacheslav Ustenko pentru, relateaza The Moscow Times.

In comunitatile online din Rusia internautii au realizat un adevarat ghid pentru a-si maximiza sansele sa iasa din tara. Printre sfaturi, cetatenilor le este recomandat sa aiba un bilet de intoarcere pe care sa-l prezinte autoritatilor de control, precum si sa le comunice acestora ca pleaca in vacanta si ca sunt neutri cu privire la razboiul din Ucraina.

CITEȘTE ȘI: De ce nu vor refugiații ucrainieni să rămână în România: Care este temerea lor cea mai mare

Totodata, acestia sunt sfatuiti sa-si stearga Telegram pe motiv ca autoritatile ar putea confisca telefonul pentru a verifica conversatiile, potrivit ziare.com.

Comentarii: