NUTRITIE SANATATE

De ce să nu îți începi ziua cu acest aliment: Efectul negativ pe care îl are asupra tensiunii

Foto: Pinterest.com

Tensiunea arterială ridicată, sau hipertensiunea arterială, este predecesorul complicațiilor care pun viața în pericol, de la atacuri de cord la accidente vasculare cerebrale. Un expert împărtășește o opțiune de mic dejun aparent sănătoasă care ar trebui evitată, deoarece ar putea crește riscul de apariție a stării de tăcere.

Dieta ta poate juca un rol important în diferite condiții. Un regim sănătos vă poate reduce riscul de probleme de sănătate, în timp ce anumite alimente vă pot crește șansele de boală. Blood Pressure UK recomandă să „evitați” cerealele pentru micul dejun cu adaos de zaharuri atunci când încercați să vă mențineți nivelul tensiunii arteriale în intervalul sănătos.

Deși să-ți începi ziua cu o soluție rapidă sub formă de cereale reprezintă o alegere populară pentru mulți, este posibil ca organismul tău să nu aprecieze această alegere.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos

„Evitați cerealele pentru micul dejun cu zaharuri adăugate și nu adăugați zahăr suplimentar deasupra”, se arată în sfatul organizației de caritate.

Acesta explică faptul că zaharurile adăugate în opțiunea preferată de mic dejun pot duce la hipertensiune arterială.

Blood Pressure UK detaliază că totul se reduce la creșterea în greutate.

Organizația de sănătate explică: „Alimentele cu adaos de zahăr tind să fie bogate în calorii, dar adesea oferă o valoare nutritivă foarte mică sau deloc.

Energia suplimentară te poate face să câștigi în greutate, ceea ce îți poate crește tensiunea arterială. De asemenea, poate duce la diabet.

Tensiunea arterială crescută și diabetul cresc riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, mai ales dacă le aveți pe ambele în același timp.”

Mark Gilbert, nutriționist comercial la The1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, care a explicat că acest sfat este susținut și de cercetări.

Dr Gilbert a explicat: „Conform unei analize din 2014 publicată în Jurnalul American de Nutriție Clinică, care a luat în considerare peste 11.000 de studii, zahărul este o cauză semnificativă a hipertensiunii arteriale.

Așa că ultimul lucru de care are nevoie cineva este să-și înceapă ziua cu o cereale bogate în zahăr.

Într-adevăr, chiar și cerealele cu conținut scăzut de zahăr pot crește zahărul din sânge, deoarece sunt de obicei compuse în principal din carbohidrați rafinați și majoritatea oamenilor consumă de două până la patru ori cantitatea recomandată.”

Ca să nu renunți la micul dejun, Blood Pressure UK recomandă să optezi pentru fructe în loc de cereale.

„Adăugați câteva fructe de pădure proaspete sau congelate pentru a vă îndulci în mod natural micul dejun”, recomandă acesta.

Cu toate acestea, cerealele cu zaharuri adăugate nu sunt singurele surse de zaharuri libere.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci pentru a avea parte de un mic dejun sănătos

De la alimente la băuturi și miere la siropuri, aceste zaharuri pot fi regăsite la o mulțime de produse.

Potrivit Blood Pressure UK, principalele surse de zaharuri libere din dietele noastre sunt:

  • Zahar de masa
  • Dulciuri și conserve
  • Produse de cofetarie (prăjituri si ciocolata)
  • Suc de fructe și băuturi răcoritoare
  • Biscuiti, chifle si prajituri.

Comentarii: