SANATATE

De ce să nu stai întins în pat când ai dureri de spate

blog.naipocare.com

Durerea de spate, în special durerea în zona lombară, este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii corporale. Aceasta poate fi resimțită ca durere musculară, durere junghi sau durere care se propagă pe picior, reducându-ți flexibilitatea sau abilitatea de a te mișca.

Ce poți face pentru a ușura durerea de spate

Somn de calitate

Atunci când aveți dureri de spate, dormitul poate fi dificil. Poate fi un cerc vicios, deoarece atunci când nu dormiți suficient, durerile de spate se pot agrava. O poziție proastă de somn poate agrava, de asemenea, durerile de spate.

Încercați să vă culcați pe o parte. Așezați o pernă între genunchi pentru a vă menține coloana vertebrală într-o poziție neutră și pentru a ușura tensiunea de pe spate. Dacă trebuie să dormiți pe spate, glisați o pernă sub genunchi. Asigurați-vă că dormiți pe o saltea confortabilă și fermă, recomandă webmd.com.

Postură bună

Bunica avea dreptate! A sta cocoșat este rău pentru tine. Iar o postură proastă poate agrava durerile de spate, mai ales dacă stați jos pentru perioade lungi de timp.

Nu stați aplecat peste tastatură. Stați în poziție verticală, cu umerii relaxați și cu corpul sprijinit de spătarul scaunului. Încercați să puneți o pernă sau un prosop rulat între partea inferioară a spatelui și scaun. Țineți picioarele plate pe podea.

CITEȘTE ȘI: Începe ziua în formă: Remediile care te pot ajuta să combați durerea de spate

Kinetoterapie

Kinetoterapeuții vă pot învăța cum să stați, să stați în picioare și să vă mișcați într-un mod care să vă mențină coloana vertebrală în alinierea corectă și să atenueze tensiunea asupra spatelui.

De asemenea, ei vă pot învăța exerciții specializate care întăresc mușchii de bază care vă susțin spatele. Un nucleu puternic este una dintre cele mai bune modalități de a preveni mai multe dureri de spate în viitor.

Studiile arată că atunci când vă creșteți forța, flexibilitatea și rezistența, durerile de spate scad – dar este nevoie de timp.

Nu vă odihniți când vă doare spatele

Medicii obișnuiau să prescrie repaus la pat pentru durerile de spate. Dar acum știm că statul întins este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face. Aceasta poate agrava durerile de spate și poate duce la alte complicații.

Nu vă odihniți mai mult de o zi sau două. Este important să vă ridicați și să începeți încet să vă mișcați din nou. S-a constatat că exercițiile fizice sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a ameliora rapid durerile de spate.

Încercați să înotați, să mergeți pe jos sau să faceți yoga.

Gheață și căldură

Aplicațiile regulate de gheață pe zonele dureroase de pe spate pot ajuta la reducerea durerii și a inflamației provocate de o accidentare. Încercați acest lucru de mai multe ori pe zi, timp de până la 20 de minute de fiecare dată.

Înfășurați punga de gheață într-un prosop subțire pentru a vă proteja pielea. După câteva zile, treceți la căldură. Aplicați un tampon de încălzire sau o compresă caldă pentru a vă ajuta să vă relaxați mușchii și să creșteți fluxul de sânge în zona afectată.

De asemenea, puteți încerca băi calde pentru a vă ajuta la relaxare. Pentru a evita arsurile și deteriorarea țesuturilor, nu dormiți niciodată pe un tampon de încălzire.

Masaj

Masajul ameliorează cu adevărat durerile de spate? Un studiu recent a constatat că un masaj săptămânal pe o perioadă de 10 săptămâni a îmbunătățit durerea și funcționarea persoanelor cu dureri cronice de spate. Beneficiile au durat aproximativ șase luni, dar s-au diminuat după un an.

O altă abordare practică este manipularea coloanei vertebrale. Efectuat de un specialist licențiat, acest tratament poate ajuta la ameliorarea problemelor structurale ale coloanei vertebrale și la restabilirea mobilității pierdute.

Stimularea nervilor

Se efectuează cercetări privind anumite tratamente care stimulează nervii pentru a reduce durerile cronice de spate. Medicul dumneavoastră poate lua în considerare adăugarea acupuncturii la planul de tratament dacă nu găsiți ușurare cu o îngrijire mai conservatoare.

O altă metodă pe care v-ar putea-o sugera medicul dumneavoastră este stimularea electrică transcutanată a nervilor (TENS), în timpul căreia impulsuri electrice ușoare sunt transmise nervilor pentru a bloca semnalele de durere primite.

Terapia prin conversație

Poate părea ciudat să consultați un psiholog pentru dureri de spate. Dar studiile arată că terapia cognitiv-comportamentală este foarte eficientă pe termen scurt și lung pentru a ajuta durerile cronice de spate.

De exemplu, TCC poate viza modul în care persoanele cu dureri de spate se gândesc la activitatea fizică – și de ce ar putea să o evite – pentru a ajuta la schimbarea modului în care răspund la a fi activi. Persoanele care fac CBT au raportat scăderi semnificative ale durerii și dizabilității.

CITEȘTE ȘI: Planta care funcționează ca un medicament: Combate durerea de spate și inflamațiile

Injecții la nivelul coloanei vertebrale

Un medic vă poate recomanda o injecție spinală pentru a vă ajuta să reduceți durerile de spate. Există diferite tipuri de injecții pe care le pot folosi medicii specializați în ameliorarea durerii. De exemplu, o injecție cu un corticosteroid poate ajuta la ameliorarea inflamației care provoacă durerea. În funcție de tipul de injecție, medicul dumneavoastră poate limita numărul de doze pe an pentru a evita posibilele efecte secundare.

Comentarii: