LIFESTYLE

De ce sunt consideraţi canoiştii adevăraţi titani! Iată argumentele spuse chiar de campionii din canoe

Cu siguranţă, aţi remarcat ce bărbaţi vânjoşi sunt cei de la canotaj, aşa, de-a lungul vremii. Puternici şi înalţi ca brazii, pentru că nu e chiar floare la ureche să te urcii în barcă. De pildă, Victor Mihalachi şi Cătălin Chiriţă vâslesc 4000 de kilometri pe an și sunt unii dintre cei mai puternici sportivi români. Şi dacă fac spectacol pe apă, imaginaţi-vă cam ce se întâmplă în sala de forță, la antrenamentele de CrossFit?

Mihalachi şi Chiriţă nici nu concep însă ca munca lor să fie răsplătită cu rezultate, nu doar cu priviri admirative. Iar o medalie strălucioare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de canoe dublu 1000m este ceea ce-şi doresc.

„Cam 4000 de km pe an vâslim. În mare parte, vâslim tot anul, doar o lună de zile facem pregătire fizică mai mult. Ne pregătim foarte mult fizic, facem forță, alergări, bicicletă, schi fond”, spune Victor Mihalachi, cvadruplul campion mondial.

Citeşte şi: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Prima competiție de seniori, prima medalie de aur

Dacă Mihalachi este un obișnuit al competițiilor mari, Cătălin Chirilă este în faţa unei premiere. Va participa la Tokyo la prima sa ediție a Jocurilor Olimpice. Dar canoistul de 21 de ani este omul debuturilor perfecte. Anul acesta, la prima sa competiție de seniori, Chirilă a cucerit medalia de aur la Jocurile Europene de la Minsk, alături de Mihalachi.

„Pentru mine, o medalie olimpică ar fi super. La Campionatele Mondiale încă nu am cucerit medalie. Să sar direct de la Europene la Olimpiadă ar fi ceva de vis”, mărturiseşte Cătălin Chirilă, medaliatul cu aur al Jocurilor Europene.

Comentarii: