NUTRITIE SANATATE

De la balonare, până la depresie. Afecţiunile pe care le tratează bananele

Foto: Pinterest.com

Poate că ești una dintre acele persoane care mănâncă fructe zilnic de dragul sănătății sau poate că nu, dar te-ai întrebat ce fruct ar fi cel mai bun pentru tine. Oare poate un fruct să ajute în cazul mai multor afecțiuni? Poți mânca fructe în loc să iei pumni de pastile? Ei bine, cu bananele acest lucru este posibil.

Bananele te ajută să tratezi mai multe afecțiuni datorită faptului că au trei tipuri diferite de zahăr și conțin fibre ce oferă energie, potrivit feminis.ro. Iată 5 probleme distincte în privința cărora bananele chiar te pot ajuta.

1. Tensiune

Ceea ce-ți influențează în mod negativ tensiunea este cantitatea mare de sodiu și mică de potasiu, deci bananele, care sunt pline de potasiu sunt foarte bune în această problemă. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a menține tensiunea în parametrii optimi este să mănânci câte o banană în fiecare dimineață.

CITEȘTE ȘI: Cum reuşeşte Regina Elisabeta a Marii Britanii să se menţină în formă la 92 de ani: Secretul stă în micul dejun

2. Balonare și constipare

Dacă vrei să îmbunătățești digestia și să îndepărtezi toxinele și metalele grele din organism, atunci mănâncă o banană, deoarece conține pectine ce ajută în astfel de probleme. În plus, bananele acționează pe post de pro-biotice ce stimulează intestinele și toți acești factori reduc balonarea în timp ce prezența fructului în sine acționează ca un laxativ împotriva constipației.

3. Sindromul premenstrual

De asemenea, bananele sunt bogate în vitamina B6, care are un efect pozitiv asupra glucozei din sânge și a sindromului premenstrual. Complexul de vitamine B reduce durerile menstruale din abdomen, dar și durerile din piept și astfel nici nu mai ai schimbări bruște ale stării de dispoziție. În plus, se echilibrează și acumularea de apă din organism.

4. Stres

Stresul are foarte mare influență asupra sănătății și accelerează metabolismul în timp ce nivelul potasiului din organism scade. Datorită conținutului ridicat de potasiu, bananele te ajută să normalizezi bătăile inimii și să trimiți mai mult oxigen către creier, echilibrând astfel cantitatea de fluid din organism.

CITEȘTE ȘI: Medicii au descoperit o ‘armă’ eficientă împotriva glicemiei ridicate: Un aliment consumat la micul dejun

5. Depresie

Datorită triptofanului conținut, bananele stimulează eliberarea de serotonină și o singură banană este suficientă pentru a te calma și a fii mai fericită.

Comentarii: