LIFESTYLE

De la gimnastică ritmică, a ajuns campioană la tenis de masă!

Are doar 19 ani, face tenis de masă de la 10 ani, iar acum e om de bază în echipa națională de U21. Când s-a apucat de acest sport, Taniei Plaian nici nu îi trecea prin minte că va ajunge să îl practice la nivel de performanță.

În copilărie, pentru că școala unde învăța a fost desființată, fata s-a mutat la un liceu cu profil sportiv și a fost nevoită să facă și un sport. „Până la urmă am ajuns să fac tenis de masă dintr-o întâmplare”, mărturisește Tania Plaian.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Idolul ei e Novak Djokovic

Înainte de tenis de masă, Tania a mai cochetat și cu gimnastică ritmică și și-ar fi dorit să meargă și alte două sporturi.

„Nu aveam nici o treabă cu gimnastică ritmică, șase luni am făcut, dar mi-am dat seama că nu e de mine și m-am lăsat. Mi-aș fi dorit să pot să fac fotbal sau tenis de câmp”, recunoaște tânăra speranță a tenisului de masă.

Chiar dacă nu a reușit să îl practice, tenisul de câmp a rămas pasiunea tinerei, iar ea nu ratează niciun turneu al jucătorului ei preferat.

„Idolul meu este Novak Djokovic, îl urmăresc tot timpul și încerc să învăț de la el că este totuși numărul 1 mondial”, spune Tania, care are visuri mari.

Pe unul dintre ele vrea să și-l împlinească cât de curând! „Vreau să ajung în echipa națională de senioare și o să muncesc pentru treaba asta și vreau să demonstrez că am și eu un loc acolo”, spune hotărâtă tânăra care câștigă medalie după medalie de la vârsta de 9 ani.

 

 

 

 

Comentarii: