NUTRITIE SANATATE

DE NERATAT: Pare doar o buruiană, dar ascunde soluţia împotriva hemoroizilor şi a asteniei de primăvară

În cazul în care nu știai, anumite plante au efect detoxifiant asupra organismului uman și ajută la întărirea vaselor de sânge.

Plantă ușor de identificat și de procurat acre are un conținut bun de glucide, celuloză, proteine, substanțe minerale precum potasiu, fosfor, calciu, dar și un conținut bun de acid oxalic liber, pigmenti clorofilieni și carotenoizi.

Vorbim desigur despre lobodă. Fiind considerată o plantă detoxfiantă care oferă acțiune benfică și previne apariția cancerul de colon, a hemoroizii și totodată întărește vasele de sânge.

În anumite zone ale țării este cunoscută ca fiind spanacul nemțesc sau franțuzesc, și este folosită mai ales pentru proprietățiel sale antioxidante dar și detoxifiante, potrivit clicksanatate.ro.

Sursă bună de vitamina K

Această plantă pe cât pare de banală pe atât de sănătoasă este pentru organismul tău. Se bcuură de o cantitate bună de vitamina K cât și de vitamina C, având un gust ușor acrișor dar cu o textură fină și plăcută.

CITEȘTE ȘI: Efectul-minune al spanacului nu e doar un mit: Opt motive pentru care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu în acest sezon

Poți să o folosești în salată, în supă, ciorbă sau chiar în smoothie. Dacă vrei te poți bucura de ea pe tot parcursul anului, mai ales dacă alegi să o conservi la congelator sau la borcan.

Poți chiar să înlocuiești frunza de varză sau de viță de vie cu frunza de lobodă la prepararea sarmalelor.

Un depurativ natural de calitate superioară

Beneficiile acestei plante nu se opresc aici, în cazul în care te confrunți cu retenția de apă, alege să consumi cât mai multe legume, în special lobodă.

Se bucură de o acțiune diuretică bună, în același timp remineralizându-ți organismul.

Conținutul de fibre regăsit în lobodă te ajută să combați cu succes constipația și ține la distanță apariția hemoroizilor.

În plus, datorită conținutului de vitamina K, consumul de lobodă ajută la fixarea calciului în organism, astfel că osteoporaza va fi ținută oarecum la distanță, în timp ce vitamina C favorizează procesul de regenerare celulară.

CITEȘTE ȘI: Fructele ideale la prima oră: Îţi asigură un tranzit intestinal excelent

Previne astenia de primavară

Am putea spune că loboda, asemeni spanacului se bucură de un conținut bun de acid axalic, motiv pentru acre nu este recomandată consumarea ei în exces, mai ales dacă te confrunți cu litiază renală.

Însă într-o altă ordine de idei, utilizată sub formă de fiertură sau de suc, infuzie sau cataplasmă, aceasta poate trata diferite afecțiuni ale pielii, mai ales pentru a grăbi vindecarea lor.

Comentarii: