MOMS

De unde cumpăr cele mai potrivite cărți pentru copii?

FOTO: Pvproductions, Freepik.com

„De unde cumpăr cărți pentru copii?” „Ce manuale sunt potrivite pentru ei?” sau „Ce titluri de cărți i-ar ajuta pe cei mici să se dezvolte armonios?” sunt doar câteva dintre cele mai întâlnite gânduri pe care fiecare părinte le are în legătură cu educația celor mici.

Aceste gânduri sunt perfect întemeiate. Mai ales dacă ne gândim că unele dintre cele mai importante lecții de viață, precum empatia, compasiunea, dragostea sau prietenia se învață încă din copilăria timpurie, cu ajutorul cărților pentru copii.

Dezvoltarea armonioasă a copilului cu ajutorul cărților

Fie că vorbim despre prichindeii din clasele primare, sau despre cei mai avansați cum sunt liceenii, este important ca dezvoltarea lor să aibă loc din mai multe perspective. De exemplu, cărțile de dezvoltare personală îi ajută să-și dezvolte inteligența emoțională, să fie empatici și să ia decizii importante în viață. Aceste cărți îi vor ajuta să
dezvolte relații de lungă durată, să-și comunice emoțiile și să aibă o viață echilibrată.

Pe de altă parte, cele de dezvoltare financiară îi învață cum să fie independenți financiar, cum să câștige bani și să-și dezvolte spiritul antreprenorial, înca de la o vârstă fragedă. Lectura acestor cărți pentru copii este necesară, mai ales dacă avem în vedere lipsa educației financiare din programa școlară.

Iată câteva exemple de cărți de dezvoltare personală pentru elevi:

  • Copiii spun… emoțiile sunt bune – de Virgil Ianțu. Este prima carte pentru copii semnată de Virgil Ianțu și este despre cum transformi frica de eșec în emoție pozitivă.
  • Would They Love a Lion? – de Kady MacDonald Denton. Este povestea Annei care a constatat că este nevoie de mai mult efort pentru a fi observat în aceste zile.

3 cărți de dezvoltare financiară pentru liceeni:

  • Conducta de milioane – de Burke Hedges. Cartea te învață despre strategiile pe care oamenii bogați le-au folosit de-a lungului timpului pentru a acumula multi
    bani.
  • Cine mi-a luat cașcavalul – de Spencer Johnson. Prin intermediul a doi șoricei și doi omuleți, cartea vorbește despre rezistența pe care oamenii o arată față de schimbare. Ea oferă 7 strategii pentru a face față schimbărilor care pot apărea în viețile noastre.
  • Cel mai bogat om din Babilon – de George Clason. Folosindu-se de parabole, autorul te învață cum să faci bani și cum să-i pui să lucreze pentru tine. Pentru a te îmbogăți, este important să înțelegi legile care guvernează banii.

Cărți pentru copii de la anticariat

  • Mica prințesă – de Frances H. Burnett. Este povestea Sarei – o fetiță care, în ciuda faptului că a rămas orfană, se străduiește să-și păstreze sufletul gingaș și să le demonstreze celor care o tratau ca pe o cerșetoare că ea va rămâne o „mică prințesă.”
  • Povești nemuritoare. De-a lungul timpului, literatura românească a reușit să strângă o mulțime de povești nemuritoare pentru copii. Prin intermediul personajelor și eroilor acestor povești, copiii și-au găsit învățăminte importante.

Locul în care găsești cele mai potrivite cărți pentru copii

Probabil cea mai simplă modalitate prin care să achiziționezi aceste titluri este de la un anticariat online. Printrecarti.ro este un anticariat online care dispune de peste 2000 de cărți pentru copii. Găsești cărțile în cele mai bune condiții, bine întreținute și la prețuri accesibile. Mai mult decât atât, pe site-ul Printrecarti.ro găsești și o mulțime de reduceri zilnice și, la comenzi de peste 129 de lei, primești comanda direct la ușa casei
tale, gratuit.

Comentarii: