LIFESTYLE

De Ziua Drapelului, cu domnitorii pe braț și cu tricolorul în mână!

Campionul de la atletism, Claudiu Lăzărică, se poate lăuda că sărbătorește cum se cuvine Ziua Drapelului! Pasionat de istoria României, sportivul și-a tatuat pe brațul drept o parte din ea și nu are de gând să se oprească aici!

Toate tatuajele au câte o poveste și o semnificație aparte pentru Claudiu. Simbolurile dacice, Sfinxul din Carpați, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare și-au găsit cu toții loc pe brațul atletului.

Fiecare tatuaj reprezintă ceva pentru mine. Vlad Țepeș fiind domnitorul Țării Românești , Mihai Viteazul care a fost prima persoană care a încercat unificarea tuturor Principatelor Române și Ștefan cel Mare este domnitorul Moldovei , locul unde am copilărit. Am steagul Dacic, ăsta a fost primul meu tatuaj, întotdeauna dacii au reprezentat ceva pentru mine și m-am gândit cumva să asociez istoria dacilor cu istoria mea personală, mărturisește campionul național la săritura în înălțime.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Vrea să-și mai facă alte tatuaje

De 5 ani, atletul patriot poartă tot timpul tricolorul cu el și știe că următoarele tatuaje pe care și le va face vor avea aceeași tematică istorică!

Aș dori foarte mult să îmi fac Cetatea Neamțului undeva în zona aceasta și un simbol dacic pe umăr„, spune atletul care recunoaște că de mai bine de 10 ani de când merge la concursurile internaționale, pentru el nu există mândrie mai mare ca aceea de a auzi imnul României!

Este cel mai nobil sentiment posibil. În momentul în care ai ajuns la o competiție internațională să auzi imnul și să concurezi cu tricolorul pe piept, asta mi se pare sentimentul suprem!”, încheie Claudiu Lăzărică.

 

 

 

 

 

Comentarii: