REVIEW

Dealer la jocuri de noroc: avantajele și dezavantajele acestei profesii

În rubricile de mica publicitate și pe site-urile specializate, la secțiunea de „Oferte de muncă”, apar tot mai des anunțuri de tipul „Angajăm crupier pentru cazinou online”. Dezvoltarea platformelor online de gambling a „reinventat” meseria de dealer la mese de jocuri de noroc, după ce pandemia afectase puternic industria cazinourilor terestre.

Iată, pe scurt, ce calități trebuie să aibă un candidat pentru un asemenea job (funcția se mai numește și „Game presenter”):

  • să aibă șarm;
  • să fie o persoană comunicativă, responsabilă, care să lucreze bine în echipă;
  • să aibă cunoștințe bune de limba engleză, atât vorbit cât și scris;
  • să aibă disponibilitate pentru lucrul în ture (inclusiv ture de noapte, weekenduri și sărbători legale).
  • Să poată lucra în condiții de stres și de oboseală;
  • Să fie atentă la detalii.

Ce și atribuții principale, persoana trebuie să găzduiască o varietate de jocuri de cazinou într-un studio și să comunice cu jucătorii. De asemenea, dealerul de cazinou are obligația de a prezenta jocurile într-o manieră profesionistă, să interacționeze cu clienții și să ofere o experiență captivantă pentru aceștia.

Nu este solicitată experiență în domeniu

Cei mai mulți angajatori nici măcar nu solicită experiență în acest domeniu, asigurând un training de două săptămâni pentru candidații selectați. Acesta poate fi un avantaj major pentru tineri, care vine la pachet cu altele, precum un salariu de start de 3.500 de lei, bonusuri lunare bazate pe performanță și loialitate, sporuri de noapte, de weekend și pentru sărbătorile legale, acces gratuit la sala de fitness, zile speciale de team building, asigurare medicală privată, serviciu de ridesharing asigurat pentru turele de noapte.

În plus, unii operatori acoperă cheltuielile cu chiria (sau o parte de ele) pentru cei care vin de alte orașe. Deși cazinoul este online, un crupier nu poate munci decât în studioul special amenajat de operatorul de jocuri de noroc. Decorul este ca și cel dintr-un cazinou terestru, diferența fiind că dealerul nu este față în față cu jucătorii, ci este conectat cu aceștia prin intermediul tehnologiei.

Un crupier trebuie să cunoască regulamentele jocurilor de masă, nu are de-a face cu jucătorii de sloturi. Aceștia au rezervată o secțiune specială de pe platforma cazinourilor online, precum și site-uri cu aparate de păcănele gratis.

Crupierii offline pot fi mai stresați

Meseria de dealer are mai multe dezavantaje în mediul offline decât pe internet. De exemplu, un crupier dintr-un cazinou terestru se pot confrunta cu tot felul de indivizi, care devin greu de stăpânit sau chiar violenți după ce pierd. În plus, ei trebuie să accepte pariurile în conformitate cu regulamentele, să calculeze câștigul fiecărui jucător, apoi să facă plata fără să greșească, posibil în condiții de oboseală sau de stres. Pe de altă parte, un dealer dintr-un cazinou terestru poate să primească și bacșișuri consistente.

Atât crupierii online, cât și cei offline trebuie să respecte un program strict, iar unii tineri nu suportă să se trezească de dimineață. Acest job nu este deloc flexibil în ceea ce privește obligativitatea prezenței „la birou”.

O categorie aparte este reprezentată de dealerii de pe vasele de croazieră. Pe de o parte, ei au posibilitatea de a cunoaște persoane interesante și de a vedea locuri pe care „oamenii de rând” nu au ocazia să le vadă niciodată. În plus, salariile sunt mari. Pe de altă parte, sunt plecați de acasă luni la rând.

Un alt dezavantaj general este că dealerul poate fi atras și „partea întunecată” a lumii jocurilor de noroc. Tentația de a intra în diferite combinații este foarte mare. Ca să ne înțelegi mai bine, îți recomandăm să vezi filmul „Crupierul”.

Comentarii: