NUTRITIE SANATATE

Decât un desert fără zahăr, mai bine o prăjitură savuroasă, atenţie la capcanele marketingului! Ce nutriţionist celebru dărâmă mitul produselor pentru slăbit, care uneori sunt, de fapt, bombe calorice!

Foto: Pinterest.com

„În lupta noastră eternă cu kilogramele în plus, suntem dispuși să cumpărăm orice produs pe al cărui ambalaj există o promisiune cât de mică legată de slăbit. Fără să stăm prea mult pe gânduri cheltuim cu nonșalanță bani mulți pe batoane de slăbit, biscuiți fără zahăr sau ciocolată diet chiar dacă gustul și calitatea lor sunt îndoielnice.”, acesta este introducerea micului discurs pe care celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic l-a urcat pe Facebook, pentru publicul amator de mici ponturi

Însă ceea ce spune Mihaela Bilic în această postare nu e chiar… mic, ci foarte important. Atât pentru dietă, cât şi pentru portofel. „Pe principiul “suferă baba la frumusețe”, înghițim cu noduri tot felul de amestecuri dubioase, lipicioase și cleioase- că atunci când vrei să slăbești, doar nu vrei să-ți și placă
Amuzant este că nu doar gustul lasă de dorit, ci și conținutul, mai ales cel caloric: orice produs așa-zis de slăbit are același număr de calorii, dacă nu chiar mai multe, față de varianta clasică, obișnuită. Fie că e vorba de biscuiți, ciocolată sau napolitane, valoarea energetică este departe de a fi light”, continuă specialistul să dea detalieze.

Citeşte şi: Salată de pepene roșu și brânză feta / REȚETE DE VARĂ

Atenţie la marketingul pentru naivi!

„Atunci cum de scrie pe etichetă “fără zahăr” sau “de slăbit”? Marketing rafinat pentru cumpărători naivi sau neatenți. Da, există două categorii de “victime” când vine vorba de slăbit repede:
•naivii, care cred că simplul consum al acestor produse garantează topirea kilogramelor în plus, fără să se gândească că nu poți mânca toată viața batoane dulci în loc de ciorbă sau tocăniță (care apropo, au mai puține calorii)
•neatenții care omit să citească ingredientele și tabelul nutrițional de pe ambalaj- atunci ar observa că zahărul a fost înlocuit cu maltitol – un poliol de zahăr care nu crește glicemia, dar îngrașă la fel, cantitatea de grăsime e de multe ori mai mare, altfel nu pot fi legate ingredientele, iar caloriile sunt din belșug.”, susţine Mihaela Bilic în postarea ei.

Desigur că – în încheiere, după ce explică pe îndelete, cu argumente, ceea ce spune – Mihaela Bilic are şi câteva sugestii pentru cititorii ei: „Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiți bani grei pe promisiuni deșarte. Puteți slăbi cu mâncarea voastră gustoasă, înjumătățind porția. Uitați de biscuiți fără zahăr și batoane de slăbit, făceți-vă pofta de dulce cu o prăjitură bună sau o ciocolată de calitate, din când în când. Puțin și bun, asta să vă fie deviza! Și culmea e că o să faceți și economie. Și la bani, și la calorii!”.

Comentarii: