Ușor picantă, colorată, savuroasă și bună de servit la orice masă, o astfel de o supă gulaș din carne de vită, inspirată din bucătăria ungurească, este pe cât de simplă, pe atât de aromată şi surprinzătoare!
Descoperă preparatul din bucătăria ungurească care îți va surprinde gustul
Ingrediente pentru 2-3 porții:
- 1 lingură ulei de rapiță
- 1 jumătate de ceapă mare, feliată
- 3 căței de usturoi, feliați
- 200 gr carne macră de vită, slabă, tăiată cubulețe
- 1 linguriță semințe de chimen
- 2 lingurițe boia de ardei afumat
- 400 gr roșii la conservă, tocate
- 600 ml supă de vită
- 1 cartof mediu, curățat și tăiat cubulețe
- 1 ardei iute verde, fără semințe și tăiat cubulețe mărunte
- 50 gr tăiţei de casă
Topping:
- 150 gr smântână grasă
- pătrunjel tocat
Descoperă preparatul din bucătăria ungurească care îți va surprinde gustul
Mod de pregătire:
Încingi uleiul într-o cratiță mare și pui la prăjit ceapa și usturoiul, pentru aproximativ 5 minute, până ingredientele încep să-și schimbe culoarea. Adaugi carnea de vită și mărești focul, amesteci și o prăjeşti bine.
Pui chimenul și cele 2 lingurițe de boia în cratiță, amesteci bine, apoi adaugi roșiile și supa de vită. Acoperi cratița cu un capac și o lași pe foc 30 de minute.
CITEȘTE ȘI: Reţeta care te va face să iubeşti banala salată de ceapă: Secretul e în sosul folosit
Adaugi cartoful și ardeiul verde, amesteci, pui din nou capacul deasupra și de data asta lași tot să se gătească 20 de minute.
Îndepărtezi vasul de pe foc și lași supa să se răcească puțin, iar la servire adaugi smântână și pătrunjel.
Comentarii: