SANATATE

Descoperire istorică a specialiştilor: Ce declanşează maladia Alzheimer

Foto: Pinterest.com

Descoperire istorică a specialiştilor. Aceştia au aflat ce declanşează maladia Alzheimer şi speră ca în acest fel să ajungă la noi tratamente.

 

Structura atomică a proteinelor mutante despre care se crede că ar sta la baza declanşării bolii Alzheimer a fost identificată în premieră de cercetătorii de la Medical Research Council Laboratory of Molecular Biology din Marea Britanie. Tehnica utilizată de britanici se numeşte criomicroscopie electronică. Cercetătorii au realizat o hartă amănunţită a unor filament produse de proteine tau anormale despre care se crede că ar declanşa maladia Alzheimer şi pe care le-au extras din creierul unui pacient care a murit în urma acestei boli, potrivit agerpres.ro.

Știi CUM să foloseşti lubrifiantul pentru o plăcere mai intensă?

Cum să REDUCI celulita într-o săptămână

Ce note au luat artiștii la Bacalaureat

 

Maladia este una dintre cele mai răspândite boli neurodegenerative în care anumite proteine anormale se aglomerează în creier producând leziuni la nivelul celulelor nervoase. Astfel, proteinele tau formează filamente în interiorul celulelor nervoase, iar beta-amiloidele formează filamente în afara neuronilor. În creierele sănătoase, proteina tau ajută în mod normal celulele cerebrale să funcţioneze, dar în creierele persoanelor diagnosticate cu maladia Alzheimer, aceste proteine se acumulează şi formează aglomerări dezordonate în interiorul celulelor.

Cum arată Paris Jackson, fata regelui pop, în costum de baie / VIDEO

Un jurnalist celebru a slăbit 25 de kilograme. Vezi ce dietă a urmat

DE NERECUNOSCUT! Cum arată acum Catherine Zeta-Jones

„Cunoaşterea părţilor din proteinele tau care sunt importante în procesul de formare a filamentelor este relevantă pentru dezvoltarea unor medicamente“, a spus Sjors Scheres, unul dintre coordonatorii studiului. Alţi specialişti, care nu au fost implicaţi în mod direct în noul studiu, ce a fost publicat în revista Nature, spun că descoperirea se va dovedi extrem de importantă în viitor. „Acest studiu ar putea să ne ducă într-o nouă eră a modelării de medicamente“, a spus James Pickett, directorul departamentului de cercetare al fundaţiei medicale de caritate Alzheimer’s Society.

Și grăsimile „bune” pot îmbolnăvi ficatul / STUDIU

Produsul INTERZIS seara: Îţi face rău dacă îl mănânci

REȚETE SIMPLE / Italian GELATO

El a spus, totuşi, că va fi nevoie de 10 sau 15 ani pentru a dezvolta noi medicamente pe baza acestei descoperiri. John Hardy, profesor de ştiinţe neuronale la University College London, spune că studiul colegilor lui de breaslă reprezintă „un tur de forţă“, care îi va ajuta pe oamenii de ştiinţă „să înţeleagă mai bine patogeneza maladiei Alzheimer“.

Comentarii: