SANATATE

Descoperire recentă: Efectul castanelor asupra varicelor

doctorulzilei.ro

Extractul din seminţe de castan este utilizat în mod tradiţional ca remediu împotriva febrei şi pentru atenuarea simptomelor de răceală. El s-a dovedit eficient însă şi în reducerea umflăturilor venelor varicoase şi în diminuarea disconfortului determinat de hemoroizi.

CITEȘTE ȘI: Este considerată o plantă vindecătoare încă din antichitate: Ce boli previn semințele de castan sălbatic

Extractul de castan a fost folosit şi ca filtru de protecţie solară, potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell. Potrivit aceleiaşi surse, în Germania, reţetele cu extract standardizat de seminţe de castan administrat oral sunt prescrise pe scară largă pentru tratamentul edemului când există insuficienţă venoasă, iar extremităţile nu pot retrimite sângele către inimă, provocând vene varicoase, durere şi umflarea picioarelor.

Suplimentele trebuie administrate cu o jumătate oră înainte sau cu o oră după masă. Doza recomandată este de 300 de miligrame de extract, de trei ori pe zi.

CITEȘTE ȘI: Castanele, o sursă excelentă de vitamine și minerale. Modalități de preparare

Pentru tratament local, se aplică delicat pe zonele afectate gel cu o concentraţie de 2%, o dată sau de două ori pe zi.

Atenţie însă! Castanul afectează capacitatea de coagulare a sângelui, astfel că nu trebuie administrat dacă se iau anticoagulante.

Comentarii: