NUTRITIE SANATATE

Desertul care îmbunătățește circulația sângelui și scade colesterolul

nbcnews.com

Desertul care îmbunătățește circulația sângelui și scade colesterolul. Cu toții încercăm să evităm ciocolata în dieta noastră, dar trebuie să știm că o bucată de ciocolată neagră aduce mari beneficii organismului.

Desertul care îmbunătățește circulația sângelui și scade colesterolul – Ciocolată neagră

Ciocolata neagră este bogată în nutrienți care aduc beneficii pentru sănătate. În plus, este o sursă excelentă de antioxidanți. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale unei bucăți de ciocolată neagră pe zi 1.

Bogată în nutrienți

O bucată de 100 g de ciocolată neagră cu 70-85% cacao conține:

  • 11 g de fibre
  • 66% din doza zilnică recomandată de fier
  • 57% din doza recomandată de magneziu
  • 196% din doza recomandată de cupru
  • 85% din doza recomandată de mangan.
  • 600 de calorii.
  • Conține, de asemenea, potasiu, fosfor, zinc și seleniu.

Desigur, 100 g este o cantitate destul de mare și nu este recomandat să o luați în fiecare zi. Consumați-l cu moderație. În plus, grăsimea care se găsește în ciocolată constă în principal din acid oleic, care este bun pentru inimă.

CITEȘTE ȘI: Mit sau adevăr? Cât de sănătoasă este ciocolata neagră şi cine trebuie să se ferească de ea

2. O sursă excelentă de antioxidanți

ORAC este măsurarea activității antioxidante a alimentelor. Practic, cercetătorii opun un grup de radicali liberi dăunători unei mostre de alimente și determină cât de bine antioxidanții din alimente pot dezarma radicalii liberi.

Pe baza acestor studii, ciocolata neagră este considerată bogată în antioxidanți.

Ciocolata neagră este bogată în compuși organici care sunt biologic activi și acționează ca antioxidanți. Printre aceștia se numără polifenolii, flavanolii și catechinele.

Studiile arată că polifenolii din ciocolata neagră reduc unele forme de colesterol LDL („rău”) atunci când sunt combinați cu alte alimente, cum ar fi migdalele și cacaua.

3. Îmbunătățește circulația sângelui și scade tensiunea arterială

Flavonoidele din ciocolata neagră stimulează endoteliul, mucoasa arterelor, să producă oxid nitric. Una dintre funcțiile oxidului nitric este de a trimite semnale arterelor să se relaxeze, ceea ce reduce rezistența la circulația sângelui și, prin urmare, scade tensiunea arterială.

Numeroase studii arată că cacaua din ciocolata neagră îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arterială.

4. Îmbunătățește colesterolul „bun” și protejează colesterolul „rău” de oxidare

Consumul de ciocolată neagră îmbunătățește unii factori de risc importanți pentru bolile de inimă. Un studiu dovedește că ciocolata neagră reduce nivelul colesterolului „rău” și al trigliceridelor.

5. Reduce riscul de boli de inimă

Consumul de cacao bogată în flavanoli poate reduce tensiunea arterială și poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Dacă mâncați ciocolată de 3 ori pe săptămână, veți reduce riscul de boli cardiovasculare cu 9%. Dacă mâncați mai multă ciocolată, nu vă veți bucura de beneficii suplimentare.

6. Protejează pielea de soare

Compușii bioactivi din ciocolata neagră aduc beneficii pielii tale. Flavanolii protejează împotriva daunelor provocate de soare și îmbunătățesc fluxul sanguin către piele, ceea ce duce la creșterea densității și hidratării pielii.

7. Îmbunătățește activitatea cerebrală

Studiile arată că flavanolii din cacao îmbunătățesc fluxul sanguin către creier la copii. Acest lucru duce la îmbunătățirea atenției, a învățării verbale și a memoriei. În plus, flavonoidele din cacao ajută la menținerea funcției cognitive la persoanele în vârstă și reduc riscul de demență.

CITEȘTE ȘI: Dieta neaşteptată care poate prelungi viaţa: Pe bază de ciocolată neagră, vin şi bere

Concluzie

Există dovezi că cacaua are beneficii majore pentru sănătate, în special în lupta împotriva bolilor de inimă. Desigur, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să consumați cantități mari de ciocolată în fiecare zi. Pentru că ciocolata conține mult zahăr și calorii. Se recomandă o bucată de ciocolată după cină . Asigurați-vă că alegeți ciocolată neagră, fără cremă sau zahăr, recomandă actualno.com.

Comentarii: