NUTRITIE SANATATE

5 alimente care combat tusea în cel mai scurt timp

nadialim.com/

5 alimente care combat tusea în cel mai scurt timp. Tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome ale gripei și răcelii în timpul iernii. Potrivit The Health Site, lista include citricele, laptele cu adaos de turmeric, supa de pui, usturoiul și ghimbirul.

Aceste produse au rolul de a întări sistemul imunitar. Ele nu numai că ajută la tratarea tusei, dar protejează și împotriva gripei și răcelii.

5 alimente care combat tusea în cel mai scurt timp

Citrice

Citricele sunt o comoară de vitamina C. Aceste fructe includ lămâile, mandarinele și portocalele. Acestea acționează ca un antioxidant nu doar în cazul tusei, ci și în tratamentul altor boli, cum ar fi gripa și bronșita.

CITEȘTE ȘI: Siropul natural care tratează tusea și afecțiunile respiratorii: Este bogat în multe subtstanțe benefice

O atenție deosebită ar trebui acordată mandarinei cu o tuse dureroasă care este însoțită de dureri în gât. Acest fruct conține uleiuri esențiale și alte substanțe benefice. Acestea ajută la creșterea eliberării secrețiilor de pe mucoasa tractului respirator și la eliminarea flegmei și oprirea tusei.

Laptele de turmeric

Laptele de turmeric este unul dintre cele mai utile remedii în timpul unei răceli. Combinația acestor două componente ajută nu numai în lupta împotriva unei răceli, ci și cu durerile de gât.

Pe de o parte, laptele încălzește gâtul și înmoaie membrana mucoasă a tractului respirator. Pe de altă parte, turmericul este unul dintre condimentele binecunoscute folosite în bucătărie și ajută la subțierea mucusului din gât, ameliorează inflamația și reduce febra.

Supa de pui

Supa de pui este un remediu eficient pentru răceală. La rândul său, ajută la subțierea mucusului și întărește sistemul imunitar. Are un avantaj uriaș față de alte medicamente – conține cisteină – un aminoacid care luptă împotriva unei tuse puternice.

Pentru o varietate de gust, puteți adăuga în această supă ciuperci – ajutoare indispensabile în tratamentul infecțiilor virale însoțite de dureri de gât.

Usturoi

Încă din cele mai vechi timpuri, usturoiul a ajutat la tot felul de boli. Această plantă perenă tratează, de asemenea, tusea datorită substanței alicină. Usturoiul poate fi, pe de o parte, adăugat la mâncărurile principale și la salate sau zdrobit.

O altă metodă de ameliorare a problemei amintite constă în decojirea câtorva căței, amestecarea lor cu ulei de susan și încălzirea lor. Această compresă trebuie aplicată pe picioare și pe piept.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune 10 ceaiuri pentru tuse: Calmează tusea uscată și ameliorează durerile de gât

Ghimbir

Ghimbirul are o serie întreagă de proprietăți medicinale. Datorită faptului că conține gingerol, toți microbii mor la contactul cu el. Datorită acestei substanțe vegetale, ghimbirul are un gust specific și o aromă astringentă care ajută la relaxarea și calmarea mușchilor tractului respirator. Poate fi folosit ca adaos gustos sau în băuturi. Ghimbirul murat este, de asemenea, foarte eficient.

Comentarii: