NUTRITIE SANATATE

Cele mai bune 10 ceaiuri pentru tuse: Calmează tusea uscată și ameliorează durerile de gât

Cele mai bune 10 ceaiuri pentru tuse: Calmează tusea uscată și ameliorează durerile de gât.

Cele mai bune 10 ceaiuri pentru tuse: Ceai de lemn dulce

Ceai pe bază de rădăcină de lemn dulce, numit și lemn dulce. Lemnul dulce sau „lemnul dulce” este o plantă foarte comună și are proprietăți antimicrobiene. Medicina tradițională chineză prepară de secole ceai cu acesta pentru a trata tusea. Concentrația mare de mucilagiu vegetal care se găsește în rădăcina de lemn dulce poate ajuta la calmarea tusei uscate și la ameliorarea durerilor de gât.

CITEȘTE ȘI: Cele două plante care îți pot lua tusea cu mâna: Siropul pe care îl poți prepara chiar acasă

Cele mai bune 10 ceaiuri pentru tuse: Ceaiul verde tradițional

Această opțiune clasică de ceai poate reduce simptomele răgușelii. Aceasta este o alegere bună dacă doriți să scăpați de efectele pneumoniei care se manifestă prin tuse. Ceaiul verde poate reduce, de asemenea, frecvența tusei la pacienții cu operații pe cord.

Ceai cu adaos de mușețel

Această floare este cunoscută în medicină pentru efectul „calmant” pe care îl poate avea asupra organismului. Cu toate acestea, se recomandă să se bea ceai de mușețel nu doar atunci când este nevoie, ci și pentru relaxare. Compușii pe care îi conține mușețelul pot ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor și a inflamațiilor. Prin urmare, merită să beți ceai de mușețel dacă sunteți tratat pentru tuse.

Cele mai bune 10 ceaiuri pentru tuse: Ceaiul de soc

Poate că sunteți deja familiarizați cu acest ingredient, deoarece socul este inclus în multe siropuri pentru tuse recomandate de medici. Ceaiul de soc este la fel de eficient atunci când vine vorba de combaterea afecțiunilor respiratorii, așa că nu ezitați să beți această „licoare” dacă aveți tuse.

Ceaiul de mlădițe

Mlădița este o plantă cu flori care are proprietăți asemănătoare cu acțiunea lemnului dulce. Molidul are, de asemenea, o concentrație mare de mucus, care ajută la combaterea pneumoniei. Medicii spun că mușețelul este una dintre cele mai bune plante pentru sănătatea plămânilor, așa că ceaiul pe bază de mușețel poate fi băut chiar și pentru prevenirea bolilor.

Cele mai bune 10 ceaiuri pentru tuse: Ceaiul fierbinte de ghimbir

Ghimbirul este un remediu popular pentru boli: unii îl folosesc în loc de bomboane, alții fac dulceață din el. Dar ceaiul de ghimbir este un mijloc de aur a cărui eficacitate este greu de contestat. Medicii spun că această „licoare” este utilă mai ales dacă nu poți tuși cu flegmă. Ghimbirul ajută la subțierea mucusului din plămâni.

Ceaiul de nalbă albă

O băutură preparată cu nalbă sau rădăcină de nalbă este un remediu naturist excelent pentru tratarea simptomelor tusei. Este deosebit de eficient să bei acest ceai dacă ai dureri în gât și tuse uscată. Planta are, de asemenea, un efect calmant asupra zonelor inflamate ale țesutului corporal.

Cele mai bune 10 ceaiuri pentru tuse: Ceaiul de mentă

Acesta este un alt clasic și una dintre cele mai bune opțiuni dacă suspectezi că ai o infecție a sinusurilor în gât. Acest ceai poate ameliora simptomele unei răceli, pentru care de multe ori trebuie să plătim cu o tuse prelungită.

Varietate de ceai cu miere

Aici, componenta principală a rețetei este mierea. Puteți combina acest îndulcitor „vindecător” cu orice tip de ceai pentru a reduce durata tusei.

CITEȘTE ȘI: Tusea de dimineață, mai mult decât un disconfort: Ce poate semnala

Ceai de cimbru

Cimbrul este un condiment popular, dar nu toată lumea știe că are proprietăți antimicrobiene și este util în tratarea tusei. Oamenii de știință au descoperit că extractul de cimbru în combinație cu extractul de iederă poate reduce semnificativ atacurile de tuse la pacienții cu bronșită.

Mod de preparare: se toarnă trei crenguțe de cimbru proaspăt cu un pahar de apă clocotită și se lasă să fiarbă timp de 5 minute. Se strecoară înainte de a se lua.

Subliniem faptul că, dacă aveți o tuse persistentă sau o răceală severă, trebuie să vă adresați de urgență medicului și, mai ales, să luați medicamentele recomandate de un specialist. Cu toate acestea, aceste mici sfaturi pentru ceaiuri vă pot face tratamentul mai ușor, mai „gustos” și mai „rapid”, potrivit actualno.com.

Comentarii: