NUTRITIE

Desertul de vis în Postul Paştelui: Cum se prepară clătitele de post cu sirop de arţar şi fructe de pădure

www.eggs.ca

Hmmm, clătite. Parcă doar gândindu-mă la ele simt mirosul dulceag, textura lor pufoasă. Dar ce facem în timpul postului când pur şi simplu ne loveşte pofta de clătite?! Nicio grijă, avem o reţetă de post chiar şi pentru cel mai delicios desert de care ne bucurăm încă din copilărie, când mama sau bunica ne spunea că are o surpriză dulce pentru noi.

Azi vorbim despre renumitele pancakes, servite pentru 4 porţii.

CITEȘTE ȘI: Desertul ideal când vrei să slăbeşti: Negresă cu avocado/ REŢETĂ

INGREDIENTE:

  • 125g făină
  • 1 linguriţă de zahăr organic
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 240ml de lapte de migdale sau de cocos
  • 1 linguriţă de oţet de mere
  • 1 linguriţă de vanilie
  • sirop de arţar
  • fructe de pădure sau banane (opţional)

MOD DE PREPARARE:

Într-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt şi sarea, până ce toate ingredientele se combină. Într-un alt bol se adaugă laptele de migdale sau cocos, oţetul de mere, vanilia şi se amestecă.

Compoziţia lichidă se toarnă peste amestecul de făină şi se amestecă până se obţine compoziţia dorită. Se lasă 5 minute deoparte.

CITEȘTE ȘI: Surprinde-ţi invitaţii cu o reţetă simplă: Chifle calde cu rozmarin

Se iau 65g de compoziţie şi se pun într-o tigaie încinsă la foc mediu. Când încep să apară la suprafaţă acele bule, se întoarce clătita şi se lasă la gătit până se obţine acea culoare aurie, recomandă csid.ro.

Pot fi servite alături de sirop de arţar şi fructe.

Comentarii: