NUTRITIE SANATATE

Desertul preferat al multor români este de fapt o ‘bombă’ cu E-uri

london-bakers.com

Suntem în postul Crăciunului, iar până în noaptea zilei de 24 decembrie, multe persoane renunță la carne, lapte și ouă. De multe ori însă, alimentele pe care le alegem în locul lor nu sunt cele mai sănătoase.

De la zacusca plină de ulei, pâinea în exces sau pateurile vegetale, obiceiurile alimentare ale românilor nu sunt tocmai sănătoase.

CITEȘTE ȘI: Avertisment al unui cunoscut nutriţionist: Produsele care credeai că te ajută să slăbești, dar au un efect invers

În această categorie intră și un desert preferat de mulți români: napolitanele.

Nu doar că favorizează acumularea kilogramelor, fluctuaţiile glicemiei, dar şi depunerea grăsimilor pe vasele de sânge, ci conțin și numeroase E-uri periculoase, potrivit clickpentrufemei,ro.

Napolitnele cresc nivelul colesterolului rău

Grăsimile hidrogenate sunt cele spre care ar trebui să ne îndreptăm atenţia, pentru că acestea sunt vinovate de creşterea colesterolului „rău”, cel care este principalul responsabil de instalarea bolilor cardiovasculare.

CITEȘTE ȘI: Cura pe bază de prune: Detoxifiere, întărirea imunităţii, efecte benefice numeroase organe

Potrivit specialiștilor, odată ajunse în organismul nostru, aceste lipide cresc nivelul colesterolului LDL şi îl scad pe cel al colesterolului HDL, care are efecte protectoare. Astfel, devenim candidaţii ideali pentru obezitate şi boli cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în lume.

Comentarii: