NUTRITIE SANATATE

Determină-i pe apropiați să consume usturoiul pentru mulțimea beneficiilor pe care le are

brooklynfarmgirl.com

Multă lume nu cunoaște beneficiile usturoiului și din această cauză refuză să îl și consume.

Usturoiul este o sursă excelentă de minerale și vitamine care sunt esențiale pentru o sănătate optimă.

Usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de potasiu, fier, calciu, magneziu, mangan, zinc, seleniu.

CITEȘTE ȘI: De ce să bei o dată pe săptămână lapte cu usturoi, înainte de culcare: Ce efect are asupra inimii și sistemului imunitar

Determină-i pe apropiați să consume usturoiul pentru mulțimea beneficiilor pe care le are

Seleniul este un mineral ce păstrează inima sănătoasă, și este un cofactor important pentru antioxidarea enzimelor din organism.

Manganul este folosit de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidantă, superoxid dismutaza.

Fierul este necesar pentru formarea de celule roșii în sânge.

Acesta conține mai mulți flavonoizi și antioxidanți, cum ar fi betacarotenul, Zeaxanthina și vitamina C.

Vitamina C ajută organismul să își dezvolte rezistența împotriva agenților infecțioși.

Cățeii de usturoi au un nivel uimitor de ridicat de vitamine și minerale.

Cu numai 100 g de usturoi ne putem asigura 95% din necesarul zilnic de vitamina B6, 39% din vitamina C, 33% din cupru, 21% din fier, 18% din calciu, 26% Seleniu, si 73 % din mangan și nu conține deloc colesterol. Usturoiul conține aprox. 150 de calorii la 100 de grame.

Determină-i pe apropiați să consume usturoiul pentru mulțimea beneficiilor pe care le are

Acesta se poate folosi în diferite modalități: în stare crudă, gătit, sub forma de fulgi, ca pulbere uscată, deshidratat, ca ulei, ceai și ca supliment alimentar sub formă de capsule sau tablete ce pot fi procurate de la farmacii și din plafare. Se recomandă aprobarea medicului înainte de administrarea suplimentelor.

În gastronomie: se folosește în stare crudă sau ca pastă, dar și pentru conservare. Este o plantă îndrăgită datorită gustului inconfundabil, putând fi integrată cu ușurință în dietă.

Se poate adăuga în salate, ciorbe, se folosește în sosuri, marinade, oferă savoare pastelor, fructelor de mare, cărnurilor, legumelor, se poate adăuga și în aluat, de exemplu, în cel pentru prepararea pâinii.

CITEȘTE ȘI: Sosul perfect de usturoi copt pentru mâncărurile calde

Sub formă de suplimente alimentare, numai la recomandarea medicului.

În cosmetică: se folosește ca ingredient în anumite tipuri de șampoane, măști pentru față și păr. Șamponul a cărui formulă implică și extractul de usturoi luptă pentru stimularea creșterii părului.

Sfat: pentru a păstra usturoiul proaspăt mai mult timp, depozitează-l în frigider sau într-un loc răcoros și ferit de lumina directă a soarelui.

Comentarii: