SANATATE

Dezintoxicarea ficatului în 5 pași – Ce trebuie să faci pentru a-l menține funcțional pe termen lung

cetipicagreu.ro

Sănătatea generală depinde de o varietate de factori: dieta, somnul, genetica, mediul înconjurător, relațiile interumane, nivelul de activitate și cât de bine corpul dumneavoastră se eliberează de toxine sunt cei mai proeminenți și evidenți dintre ei.

Unii dintre acești factori sunt influențați de alegerile noastre, alții sunt dincolo de controlul nostru. Înțelegerea factorilor care contribuie la o bună sănătate ne dau puterea să facem schimbări (acolo unde putem) pentru a ne îmbunătăți și a ne menține bunăstarea.

Unul dintre factorii la care ne gândim foarte rar este capacitatea corpurilor noastre de a scăpa de toxine. La urma urmei, eliminarea deșeurilor celulare are loc fără ca noi să facem eforturi conștiente și puțini oameni înțeleg cu adevărat cum funcționează procesul. Chiar dacă încercați să duceți cea mai curată viață posibilă, un subprodus al oricărui tip de consum sunt deșeurile. În timp, dacă toxinele se acumulează în corpul dumneavoastră, pot rezulta boli.

Ficatul este marele detoxifiant al organismului.

Ficatul face parte din sistemul digestiv și este implicat în peste cinci sute de procese metabolice din organism, potrivit doctorulzilei.ro. Este clasificat ca o glandă, deoarece secretă hormoni, dar funcțiile sale sunt mult mai complexe. Cel mai mare dintre organele interne, ficatul este responsabil pentru procesele critice pentru viață, cum ar fi:

CITEȘTE ȘI: Leguma-minune: Regenerează ficatul, întărește sistemul imunitar și te ajută să scapi de tuse

Producția de bilă

Bila descompune grăsimile, colesterolul, proteinele și unele vitamine pentru a le face ușor absorbabile de către intestine.

Metabolizarea și absorbția bilirubinei

Bilirubina se formează prin descompunerea hemoglobinei, proteina din sânge care o face roșie. Fierul eliberat din hemoglobină este stocat în ficat și măduva osoasă și este utilizat pentru a produce noi celule sanguine.

Susținerea coagulării sângelui

Vitamina K este necesară pentru crearea anumitor coagulante care ajută la coagularea sângelui (fără ele, ați sângera până la moarte dacă vă tăiați). Bila (care este produsă în ficat)
este esențială pentru absorbția vitaminei K.

Metabolizarea glucidelor

Glucidele sunt descompuse de ficat în glucoză și eliberate în sânge pentru ca celulele să le folosească pentru energie. Excesul de glucoză este stocat în ficat sub formă de glicogen, care este ars atunci când este nevoie de o explozie rapidă de energie.

Depozitarea vitaminelor și a mineralelor

Ficatul stochează vitaminele A, B12, D, E și K și minerale precum fierul și cuprul pentru utilizare atunci când aportul alimentar este temporar inadecvat.

Filtrarea sângelui

Vena portă și artera hepatică transportă sângele către ficat, ale cărui hepatocite (celule metabolizatoare) îl filtrează și îi sortează componentele, decidând ce să stocheze, ce să trimită înapoi în sânge și ce ar trebui aruncat. Această filtrare elimină compușii potențial toxici din sânge, inclusiv excesul de hormoni (cum ar fi estrogenul și aldosteronul) și compușii ingerați (cum ar fi alcoolul și substanțele chimice din mediu).

Funcția sistemului imunitar

Celulele Kupffer din ficat sunt esențiale pentru răspunsul imun al organului la agenți patogeni și capacitatea sa de a se vindeca și de a se repara.

Producția de albumină

Cel mai frecvent aminoacid din serul sanguin, albumina menține nivelurile de lichide în sânge. Transportă acizi grași și hormoni steroizi către celule pentru a ajuta la menținerea presiunii corecte și a preveni scurgerea vaselor de sânge.

CITEȘTE ȘI: Când mâncărimile de piele anunță probleme cu ficatul: Cum se manifestă

Sintetizarea angiotensinogenului

Acest hormon face parte din sistemul renină-angiotensină care produce peptide (șiruri de aminoacizi) care reglează tensiunea arterială, homeostazia apei minerale și a apei, circulația sângelui și edemul, printre altele. Este sintetizat în ficat din enzimele din rinichi și secretat în plasma sanguină.

Următorii pași simpli vă vor pune pe calea cea bună.

  • Elimină alimentele toxice din dieta ta.
  • Bea suc crud / raw de legume.
  • Creșteți aportul de potasiu.
  • Adăugați ciulin de lapte, păpădie și turmeric în dieta dumneavoastră.
  • Introduceți ficat de animal gătit sau ia un supliment de ficat.

Comentarii: