NUTRITIE

Metoda corectă de a pune murături: Ingredientul secret care le împiedică să se înmoaie

libertateapentrufemei.ro

Vrei sa prepari cele mai gustoase muraturi, care sa reziste in timp si sa nu se innegreasca? Atunci trebuie sa stii si tu acest secret. Mai exact, pentru ca muraturile tale sa fie gustoase tot anul si sa te bucuri de gustul lor savuros intreaga iarna este foarte important sa folosesti sare neiodata. Iodul distruge muraturile.

Otet deschis la culoare

De exemplu, ca sa nu se innegreasca conopida este bine sa folosesti un otet deschis la culoare si sa tii borcanele intr-un loc intunecos.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci zeama de la murături: Conține nutrienți esențiali și scade glicemia

Ai grija la cantitatea de sare

Pentru ca varza sa nu se inmoaie trebuie sa fii atenta la cantitatea de sare. Este recomandat sa o verifici la cateva zile dupa ce ai pus-o. Gusta zeama, agita butoiul si mai verifica peste alte doua zile daca este indeajuns de sarata, caci sarea o va mentine, recomanda acasa.ro.

De obicei sarea se lasa la fund si trebuie agitata moarea ca sa se mai dizolve. Daca tot nu are gustul sarat, se mai adauga sare. In unele locuri se practica “pritocirea”: se scoate moarea, se vantura si se pune la loc. Deasupra muraturilor se pune o farfurie sau crengi de visin ca sa stea bine sub saramura.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de neratat ale medicilor: Ce trebuie să ştii înainte de a mânca murături

Ideal ar fi insa sa dizolvati bine sarea de la inceput in apa fierbinte pe care s-o lasati sa se raceasca sau s-o turnati chiar fierbinte peste legume.

Citeste mai mult
Comentarii: