SANATATE

Diabet: Primele simptome ale acestei boli apar mai întâi în gură

Foto: Pinterest.com

Diabet: Primele simptome ale acestei boli apar mai întâi în gură. Simptomele timpurii ale diabetului (în special ale diabetului de tip 2) nu sunt întotdeauna evidente. De obicei, acestea apar treptat, iar persoanele cu diabet de tip 2 trăiesc cu boala timp de mulți ani înainte de a fi diagnosticate.

Acest lucru este împărtășit de medicul rus Dr. Irina Andreeva. Cu toate acestea, medicul avertizează asupra unui simptom potențial dureros la nivelul gurii care indică prezența diabetului.

CITEȘTE ȘI: Diabetul poate fi anunțat și de un anumit miros: Semne neobișnuite care anunță această boală

Diabet: Primele simptome ale acestei boli apar mai întâi în gură

Medicul atrage atenția că apariția unor gingii roșii, umflate și sensibile poate indica prezența acestei afecțiuni.

„Diabetul vă poate afecta capacitatea de a lupta împotriva germenilor, ceea ce, la rândul său, crește riscul de infecție la nivelul gingiilor și al oaselor”, explică terapeutul.

„Gingiile pot începe să sângereze și dinții pot începe să se slăbească. Puteți dezvolta ulcere sau buzunare de puroi pe gingii, mai ales dacă ați avut o infecție gingivală înainte de a dezvolta diabet”, spune medicul, potrivit actualno.com.

„Dacă observați orice semne sau simptome posibile ale diabetului, consultați medicul dumneavoastră”, recomandă Dr. Andreeva. Ea adaugă că diabetul este o boală gravă și cu cât este diagnosticat mai devreme, cu atât mai repede poate începe tratamentul.

Diabetul

Diabetul de tip 2 este cauzat, în principal, de un stil de viață inadecvat sau de antecedentele familiale, în timp ce nu se știe încă exact care sunt cauzele diabetului de tip 1.

CITEȘTE ȘI: Medic: Greu de crezut că acest simptom legat de păr trădează prezența diabetului

„Un alt simptom important al bolii este setea excesivă și urinarea frecventă – în diabet, în sânge se acumulează excesul de glucoză, un tip de zahăr. Rinichii sunt nevoiți să lucreze peste program pentru a filtra și absorbi excesul de glucoză. Atunci când rinichii cedează, excesul de glucoză este excretat în urină, extrăgând lichide din țesuturi, provocând deshidratare”, spune Dr. Andreeva.

Comentarii: