REVIEW

Diferență majoră între creierul bărbaților și al femeilor: La ce vârstă se maturizează DE FAPT bărbații, potrivit cercetătorilor

bustle.com

Majoritatea dintre noi au auzit măcar sau chiar au văzut pe propria piele că bărbații, deși ajunși adulți, se comportă în continuare ca un copil și mulți consideră că atunci când vine vorba despre cupluri, femeile sunt cele care aduc maturitatea în relație, așa că cercetătorii au decis să testeze această teorie.

Oamenii de știință au explicat într-un studiu realizat la Universitatea Oxford faptul că maturitatea creierului uman este precum o rețea de structuri care se extinde pe durata întregii vieți. Acest studiu a avut drept scop să descopere acele trăsături care se modifică la maturitate și să le diferențieze pe cele care rămân neschimbate, pentru a putea vedea ce diferențiază bărbații de femei, potrivit eva.ro. În acest scop au fost analizați 121 de participanți cu vârste cuprinse între 4-40 ani, urmărindu-se de asemenea diverse particularități de gen și vârstă, iar concluzia a fost că bărbații se maturizează pe deplin în jurul vârstei de 40 ani.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de ştiinţă anunţă o nouă descoperire: De ce creierul bărbaţilor îmbătrâneşte mai repede decât cel al femeilor

Bărbații se maturizează foarte târziu

Rezultatele acestui experiment au arătat că deși atât creierul bărbaților cât și cel al femeilor au aceleași capacități și oportunități de dezvoltare și ambele genuri pot avea o viață reușită, bărbații prezintă totuși o întârziere clară, în timp ce femeile se deteriorează mai repede din punct de vedere cognitiv. Însă acesta este motivul pentru care se spune că bărbații se maturizează mai târziu.

Creierul femeilor este construit să fie mai eficient

Eduardo Calixto, profesor de psihologie și farmacologie la Facultatea de Medicină din cadrul UNAM, a explicat în cel mai recent articol al său că deși creierul masculin este mai mare, cel feminin este folosit într-un mod mai eficient, întrucât face mai multe conexiuni, are o memorie mai bună și percepe mai bine culorile și gusturile. El a adăugat că aceste lucruri se întâmplă pe fond hormonal.

CITEȘTE ȘI: Lovitură de teatru: Oamenii de ştiinţă au descoperit avantaje majore ale cheliei la bărbaţi

Astfel s-a dovedit în mod clar că femeile gândesc diferit față de bărbați, ceea ce poate explica o serie de comportamente și nivelul de maturitate emoțională.

Comentarii: