LIFESTYLE

Din dragoste pentru „Extrem”!

Din dragoste pentru mașini, ajungi la cursele de off road! Este și cazul pilotului Claudiu Peștean, campion național în 2020 la Clasa Extrem, cea mai spectaculoasă a acestui sport.

 „Mașinile le iubesc de mic copil, la off -road am ajuns din întâmplare și din necesitate oarecum. Aveam nevoie de o mașină 4×4. Mi-am luat prima mașină un Mitsubishi Pajero, mi-am cumpărat cauciucuri, suspensii, i-am pus un troliu și am făcut-o mașină de off-road performantă”, mărturisește Claudiu Peștean.

Claudiu merge la etapele de off-road din 2012, unde participă doar la Clasa Extrem. „Off -road Extrem pentru că asta mi s-a părut mai interesant. Mie îmi plac lucrurile duse la extrem. Am mers prima dată la off- road extrem cu o mașină care nu era de off road extrem”, spune campionul național la off road.

După opt ani de competiții, în 2020 a venit și cea mai mare satisfacție pe plan sportiv! Claudiu și copilotul său, Valentin Capotă, au devenit campioni naționali, asta după ce în ultimii ani au fost învinși de cea mai bună echipă din competiție, Andi Vișoiu și Costin Fântână.

„După atâta timp să ajung campion e o satisfacție enormă, după ce doi ani la rând am luat bătaie de la Andi. Este cel mai frumos moment al meu de când m-am apucat de acest sport”, mai spune Claudiu.

CITEȘTE ȘI: Legea BACȘIȘULUI în lume: reguli, procente și unde nu trebuie să-l dai

A făcut echipă în competiții și cu soția

Claudiu nu este singurul din familie care iubește mașinile. Și soția sa are aceeași pasiune. Cei doi sunt împreună de 18 ani și au făcut echipă și în cursele de off road.

„Am participat împreună la câteva cupe și chiar am avut succes, am și câștigat”, povestește campionul. Care recunoaște că în timpul unei curse preferă să nu își vadă „jumătatea” în dreapta lui.

„Parcă am prea mare responsabilitate, dacă e cu mine. Mă simt mai în siguranță cu un bărbat la fel de curajos ca mine. Alexandra pot să spun că a fost cel mai drag copilot al meu, nu cel mai bun”, spune Claudiu.

La Cluj-Napoca, acolo unde locuiesc, cei doi au și un club de off road pe care îl administrează.

 

 

 

Comentarii: