LIFESTYLE

Din dragoste pentru fotbal a ajuns campion la atletism!

Din părinți campioni la săritura în lungime, Gabriel Bitan și-ar fi dorit să facă fotbal, dar nu i-a ieșit și nu-i pare rău! La 22 de ani, atletul este cel mai bun din țară în proba de săritură în lungime.

„În primă fază am fost selecționat pentru o echipă de fotbal, doar că părinții mi-au spus să mai aștept. Nu mi-au permis să merg la fotbal. Au așteptat să fiu selecționat la atletism de către actualul meu antrenor, Cornel Grigore”, spune Gabriel Bitan.

Chiar dacă nu a ajuns fotbalist, campionul național la săritura în lungime nu ratează niciun meci al echipei sale favorite.

 „Dinamo e marea mea dragoste! Până acum câteva etape eram convins că vom retrograda, felicitări băieților pentru meciurile pe care le-au câștigat, care ne dau speranțe că putem rămâne în Liga 1.

Am fost dus de mic pe stadion de către tata la meciurile echipei Dinamo, am rămas cu această pasiune”, explică tânărul atlet.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Tatuaj pentru Tokyo

După 11 ani de atletism nu are niciun regret că nu a mers la fotbal! În urmă cu o lună, Gabi a reușit săritura carierei, iar la acel moment, rezultatul l-a propulsat ca lider european al sezonului și al treilea din lume.

„În momentul în care am văzut rezultatul, pentru că arbitrul nici măcar nu a spus cu voce tare, m-a chemat să îmi arate și abia după a publicat pe tabelă, am fost pur si simplu șocat!

Speram la o săritură peste 8 metri de 8,02 sau 8,03 dar m-am surprins pe mine și am fost foarte, foarte fericit”, povește atletul pe care doar câțiva centimetri îl mai despart de baremul olimpic.

„Eu sper că voi fi la Tokyo! Ca și rezultat mi-ar trebui o săritură de 8,22 adică să adaug 8 centimetri la săritura din sală”, spune Gabi care dacă se va califica, promite că-și va face primul tatuaj.

„Ar fi ceva legat de Olimpiadă, de locul în care se ține, de baremul olimpic”, dezvăluie campionul, care până la Tokyo, pe 19 și 20 iunie, va fi prezent la cea mai tare competiție de atletism pe care o organizează România, Campionatul European pe echipe de la Cluj.

 

 

 

Comentarii: