SANATATE

Directorul medical de la ‘Matei Balș’ explică: De ce au femeile mai mulți anticorpi COVID

revista22.ro

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, a explicat de ce femeile păstrează mai mulți anticorpi decât bărbații.

Femeile păstrează mai mulți anticorpi decât bărbații, arată un studiu efectuat la noi în țară de un lanț de clinici private, iar medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului de Boli Infecțioase de la „Matei Balș” spune că există două motive principale din cauza cărora se întâmplă asta.

CITEȘTE ȘI: Andreea Marin a avut Covid! Și ea era vaccinată! Ce spune vedeta

„Femeile oricum trăiesc mai mult decât noi (nr. bărbații) și este un lucru dovedit. Sunt niște date, este adevărat că ele trebuie verificate și pot fi mai multe ipoteze.
Este partea hormonală și se spune că hormonii estrogeni ar avea un rol în menținerea nivelului de anticorpi pentru o perioadă mai lungă de timp. Şi mai e un adevăr: femeile sunt mai puțin bolnave decât bărbații.

Vorbim de afecțiunile cronice, vorbim de stilul de viață. Statistic vorbind, bărbații sunt cei care au mai multe lucruri în spate și motivul pentru care fac mai des forme severe decât femeile”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena3.

În ultima săptămână numărul cazurilor noi de COVID-19 depistate a crescut alarmant, trecând deja de 7.000 pe zi. Medicul Adrian Marinescu a precizat că cei mai mulți pacienți infectați după vaccinare au făcut forme ușoare pe care le-au putut trata acasă după o evaluare făcută prin medicul de familie. În schimb, cu forme grave sunt internați în spital cei care nu și-au făcut vaccinul.

CITEȘTE ȘI: Vitaminele care nu trebuie să-ți lipsească din casă toamna asta: Întăresc imunitatea, au efect și asupra infecției cu COVID-19

„Cei mai mulți (nr. pacienți) sunt nevaccinați. Este adevărat că se infectează și după schema completă de vaccinare, dar aici este interesant. Ajung destul de puțin pentru că cei vaccinați având forme ușoare, în general le rezolvă acasă, probabil că o evaluare făcută prin medicul de familie”, a precizat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Comentarii: