REVIEW

Trucuri în gospodărie: Cum să speli pernele în mod corect pentru a le prelungi durata de viață

pillowinsider.com

Și pernele au nevoie de curățare. Iată cum să spălați corect pernele, plus cât de des ar trebui să o faceți.

Pernele colectează praful și bacteriile, spune Michael Silva-Nash, vicepreședinte executiv al Molly Maid din Arkansas. Spălarea pernelor le scapă de transpirație nedorită, bacterii și acarieni, le oferă un aspect și miros proaspăt și le ajută să dureze și mai mult.

S-ar putea să știți deja cât de des să spălați lenjeria de pat, cum să spălați o plapumă, cât de des să spălați prosoapele și chiar cum să spălați îmbrăcămintea și cearșafurile de mătase acasă, dar curățarea corectă a pernelor necesită o abordare diferită. Din fericire, aceste instrucțiuni pas cu pas simplifică procesul.

Cum se spală pernele

În general, majoritatea tipurilor de perne se pot spăla la mașină folosind un ciclu blând. Acest lucru este valabil pentru cele umplute cu bumbac, poliester, puf și pene. Excepția: perne umplute cu spumă, potrivit rd.com.

Acestea fiind spuse, este întotdeauna important să verificați mai întâi eticheta pernei pentru a vedea dacă sunt recomandate instrucțiuni specifice de curățare. Acordați o atenție specială simbolurilor rufelor de pe etichetă.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai bune perne pentru a avea un somn odihnitor. Ce trebuie să alegi vara

Cum se spală pernele:

  • Spălați la mașină majoritatea tipurilor de perne folosind un ciclu rece, blând și detergent ușor.
  • Curăță pernele umplute cu spumă cu ajutorul mâinilor.

Cum se usucă pernele:

    • Uscați ușor cele mai multe tipuri de perne folosind o temperatură scăzută.
    • Lăsați pernele din spumă să se usuce complet la aer.

Cum să speli perne umplute cu pene sau puf

Laura Goodman, om de știință senior pentru Procter & Gamble Fabric Care, recomandă următorii pași pentru curățarea pernelor umplute cu pene sau puf:

1. Verificați eticheta.

Verificați etichetele pernei pentru a vă asigura că pot intra în mașina de spălat. În timp ce majoritatea pernelor care nu sunt din spumă pot fi spălate în mașina de spălat, există și excepții. Este crucial să nu faceți presupuneri cu privire la pernele pe care le aveți, spune Tom Harari, CEO și cofondator al Cleanly, un serviciu de spălătorie și curățătorie chimică la cerere.

2. Verificați cusăturile pernei.

Verificați cusăturile și reparați-le pe cele slăbite.

3. Folosiți un ciclu de spălare delicat.

Puneți perna în mașina de spălat, adăugați un detergent ușor și optați pentru un ciclu de spălare și rotire delicat Puteți spăla două perne odată, dacaă mașina de spălat este suficient de încăpătoare. Potrivit lui Silva-Nash, acest lucru ajută la menținerea echilibrului mașinii de spălat și face ca daunele să fie mai puțin probabile.

4. Eliberați bulele de aer din perne dacă e nevoie.

Dacă aveți o mașină de spălat cu încărcare de sus, întrerupeți-o ocazional în timpul ciclului de spălare pentru a apăsa aerul din perne.

5. Uscare

Când vine vorba de perne, setările uscătorului contează. Folosiți ciclul de uscare cu aer uscat uscat timp de câteva ore sau până când perna este complet uscată. Adăugați niște prosoape curate și uscate pentru a absorbi umezeala și a accelera procesul de uscare.

CITEȘTE ȘI: Obiectele casnice devin PERICULOASE dacă nu le schimbi la timp. Cât de des trebuie să schimbi pernele, papucii, prosoapele

6. Desfaceți cocoloașele de puf sau pene.

Adăugați câteva mingi de tenis pentru a ajuta la spargerea cocoloașelor din umplutura de pene sau puf.

Cât de des ar trebui să spălați pernele?

Unii experți spun că ar trebui să spălați pernele de două până la trei ori pe an, dar frecvența depinde de fiecare persoană în parte și de cât de des își curăță fețele de pernă, potrivit Harari. Asigurați-vă că vă spălați pernele la fiecare trei până la șase luni pentru a ține pasul cu programul de curățare, dar asigurați-vă că vă spălați lenjeria de pat mai des decât atât.

Comentarii: