SANATATE

Doar 10 minute pe zi! Exerciţiul fizic prin care scazi riscul de cancer şi boli cardiovasculare

Foto: Pinterest.com

Mersul pe jos sau grădinăritul timp de doar 10 minute pe săptămână ar putea reduce riscul de deces, potrivit unei noi cercetări apărute în British Journal of Sports Medicine.

Chiar şi activităţile fizice practicate aproape simbolic pot ajuta la reducerea riscului de a muri de cancer sau boli cardiovasculare, potrivit unei noi cercetări în cadrul căreia s-a analizat datele a peste 88.000 de persoane, cu vârste între 40 şi 85 de ani.

CITEȘTE ȘI: Scapă de stres şi previne demenţa: Efectele incredibile ale mersului pe jos asupra creierului

Cu 18% mai mic riscul de deces la 10 minute de activitate fizică moderată

Datele au fost strânse în perioada 1997-2008, şi a făcut legătura cu decesele înregistrate până la sfârşitul anului 2011, potrivit agerpres.ro.

Un minut de alergare, ciclism sau sporturi competitive a fost considerat echivalentul a două minute de activitate de intensitate moderată, precum mersul pe jos, grădinăritul sau dansul. Au fost luate în considerare doar activităţile de peste 10 minute.

În cazul celor care au participat la activităţi fizice moderate între 10 şi 59 de minute pe săptămână riscul de deces din orice cauză s-a redus cu 18% în timpul perioadei studiate, comparativ cu cei care au fost inactivi, potrivit studiului.

CITEȘTE ȘI: Cel mai eficient exercițiu pentru a slăbi: MERSUL PE JOS! Ce distanță trebuie să parcurgem

În cazul persoanelor implicate în activităţi moderate între 150 şi 299 de minute pe săptămână riscul de deces s-a redus cu aproape o treime (31%).

„Promovarea activităţii fizice de orice intensitate şi durată este o abordare importantă pentru reducerea riscului de mortalitate în rândul populaţiei“, au afirmat autorii studiului.

Comentarii: