LIFESTYLE

`Doctor` în sacrificii! Medicul Antoanela Manac, după ce a devenit campioană la Half Ironman Hero Mamaia: `Trebuie să îmi tai degetul, că nu se mai poate!`

Cea mai valoroasă triatlonistă din România, Antoanela Manac, îmbină perfect pasiunea pentru sport cu profesia. Doctor de ani buni și campioană la Half Ironman în cadrul Hero Mamaia, ea recunoaște că fără cunoștințele dobândite în medicină totul ar fi fost mult mai greu.

„Medicina m-a ajutat foarte mult în pregătirea sportivă. Știu să-mi dozez mai bine analizele, știu să văd ce carențe am, unde să recuperez, ce trebuie să mănânc, să mă hidratez”, spune Antoanela Manac, triatlonistă, campioană la Half Ironman la Hero Mamaia 2022.

Chiar și la ultima cursă, disputată la Mamaia, cunoștințele de medicină au ajutat-o să termine cursa în ciuda unei accidentări. „Am întâmpinat o durere acută la degetul mare de la picior și am simțit că este un nerv care mă calcă și atunci mi-am dat seama că fiind un nerv terminal, periferic, nu o să-mi dea atât de multe probleme”, povestește ”femeia de fier”.

CITEȘTE ȘI: Legea BACȘIȘULUI în lume: reguli, procente și unde nu trebuie să-l dai

Ea a găsit rapid și „soluția” rezolvării problemei. „Trebuie să găsesc un coleg de la chirurgie, să mi-l taie, că nu se mai poate”, explică Antoanela Manac.

Medic foarte apreciat la un spital din București, Antoanela recunoaște că, deși concursurile sunt pline de emoție, nimic nu s-a comparat cu stresul examenului de rezidențiat.

„Cele mai multe emoții în viață până acum le-am avut la rezidențiat. Având în vedere că mi-am schimbat specialitatea pe radioterapie, îmi doresc să nu am nici un pacient din triatlon.Având în vedere că mi-am schimbat specialitatea pe radioterapie, îmi doresc să nu am nici un pacient din triatlon”, mai spune medicul Antoanela Manac.

Prezentă pentru a doua oară în carieră la un Half Ironman, probă la care a înotat 1,9 km, a mers cu bicicleta 90 km și a alergat 21 km, sportiva a văzut totul ca pe o provocare.

„E prima dată când particip la această probă pe distanță mai lungă într-un campionat național. Practic, a doua oară când termin un Half Ironman”, povestește cea mai bună triatlonistă din România.

Născută la Constanța, Antoanela are o legătură specială cu Hero Mamaia, concurs ajuns la a 14-a ediție. „Hero Mamaia e concursul de acasă. Chiar dacă m-am mutat la București tot Constanța rămâne orașul natal. Și mă bucur foarte tare că particip și că am reușit să fiu în țară”, conchide campioana.

Comentarii: