SANATATE

Doctorii recomandă: 5 motive pentru care să dormi dezbrăcat – Cum te ajută cu stresul

citynews.ro

Despre faptul că dormitul fără lenjerie intimă este benefic pentru sănătatea intimă se vorbește de câțiva ani și este o practică din ce în ce mai frecventă. Cu toate acestea, merită să luăm în considerare beneficiile pentru sănătate ale dormitului în haine.

Nu numai că somnul în sine este extrem de important pentru buna funcționare a organismului, dar și ceea ce purtăm atunci când mergem la culcare este la fel de important.

Este important nu doar cât de mult dormim, ci și cum dormim

Somnul este extrem de important pentru buna funcționare a organismului, deoarece nu se referă doar la odihnă, ci și la numeroasele procese regenerative care au loc în timpul somnului. Pentru a dormi eficient, este important nu numai să dormim bine, ci și să avem un pat confortabil, să aerisim în mod regulat dormitorul și să schimbăm lenjeria de pat în care dormim.

Nu mai puțin important este modul în care ne îmbrăcăm pentru somn. Deși ar putea exista persoane care se opun dormitului fără lenjerie intimă, numeroase studii au arătat că dormitul complet dezbrăcat are multe beneficii pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință avertizează: Cel mai timpuriu semn al bolii Parkinson apare în somn

Reduce nivelul de stres și scade greutatea corporală

Studiile de somn au arătat că persoanele care dorm complet dezbrăcate au un nivel mai scăzut de cortizol. Secreția acestuia este determinată, printre altele, de temperatura corpului. Aceasta poate fi scăzută, astfel că persoanele care dorm dezbrăcate sunt mai capabile să facă față stresului.

În plus, secreția de cortizol afectează grăsimea corporală – stresul favorizează excesul de greutate, care este rezultatul unei alimentații neregulate. Dormitul la o temperatură mai rece afectează, de asemenea, reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducând astfel riscul de diabet.

Afectează aspectul pielii

În timpul somnului, organismul produce melatonină, o substanță care interacționează cu celulele pielii (keratinocite și fibroblaste), făcând ca pielea să se regenereze mai repede și încetinind procesul de îmbătrânire. Melatonina stimulează, de asemenea, producția de colagen, care este esențial pentru buna funcționare și aspectul pielii. Dormitul cu hainele pe tine te poate face să transpiri mai mult și, prin urmare, să crești riscul de iritare a pielii.

Afectează calitatea somnului

Calitatea somnului fără haine este mai bună, deoarece nu există o restricție a mișcărilor în timpul odihnei. În timpul somnului ne mișcăm și ne întoarcem involuntar, iar dormind dezbrăcați avem o libertate maximă.

Pijamalele, cămășile de noapte și chiar și lenjeria de corp pot provoca restricționarea mișcărilor, chiar și atunci când nu suntem conștienți de acest lucru. Acest lucru, la rândul său, permite o odihnă mai bună și ne face să ne simțim mai somnoroși după o noapte petrecută.

Somnul în pielea goală și sănătatea intimă

Dormitul în pielea goală este recomandat de către ginecologi datorită faptului că, fără lenjerie intimă, zonele intime sensibile au suficient acces la aer. Acest lucru reduce riscul de infecții, deoarece bacteriile și ciupercile nu se pot înmulți.

Ca urmare a somnului în pielea goală, femeile produc mai puțin mucus și sunt mai puțin predispuse să sufere de iritații, iritații sau boli intime.

CITEȘTE ȘI: Vrei un somn mai odihnitor? Asigură-te că îți iei doza de magneziu din aceste alimente

Dormitul în pielea goală și sănătatea mintală

Un beneficiu incontestabil al somnului în pielea goală este creșterea libidoului. Persoanele care dorm fără haine au mai multe șanse să simtă dorința de a face sex, ceea ce are un efect pozitiv asupra relațiilor cu partenerul.

În plus, contactul piele-pe-piele crește secreția de oxitocină, un hormon care sporește sentimentele de atașament și siguranță. S-a raportat, de asemenea, că cei care dorm dezbrăcați au o sănătate mentală mai bună și o stimă de sine mai mare decât cei care dorm îmbrăcați.

Comentarii: