NUTRITIE SANATATE

Vrei un somn mai odihnitor? Asigură-te că îți iei doza de magneziu din aceste alimente

goodtoknow.co.uk

Magneziul este un mineral care ajută peste 300 de enzime să efectueze diferite reacţii chimice în organism, inclusiv controlul zahărului din sânge, reglarea tensiunii arteriale, producerea de energie, glicoliza, funcţia musculară şi nervoasă, fosforilarea oxidativă şi sinteza proteinelor.

Magneziul acţionează şi ca un conductor electric care contractă muşchii şi menţine bătăile constante ale inimii. De asemenea, magneziul ajută la calmarea sistemului nervos, ajutându-l să funcţioneze mai eficient şi are un rol important în multe dintre etapele de transformare a proteinelor în substanţe chimice care cresc senzaţia de somnolenţă.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic avertizează: Alimentele la care am renunțat ușor și duc la un deficit de magneziu

Acest mineral se obţine destul de uşor prin alimentaţie, însă persoanele cu o dietă dezechilibrată în general sau cu incapacitatea de a-l absorbi, pot avea un risc mai mare de deficienţă de magneziu.

Alimente bogate în magneziu

Alimentele bogate în magneziu sunt migdalele, spanacul, laptele de soia, untul de arahide, avocado, produsele lactate, ouăle, bananele.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care reduc tensiunea: Sunt bogate în potasiu, magneziu și fibre

Dozele foarte mari de magneziu, cum ar fi 5.000 de miligrame pe zi, devin toxice, putând provoca bătăi neregulate ale inimii, tulburări ale funcţiei renale sau chiar stop cardiac. Acestea sunt doze extrem de mari, iar cantităţile în limitele aportului zilnic recomandat nu prezintă riscuri.

Comentarii: