NUTRITIE SANATATE

Doctorul recomandă: Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să consume pâine

perspectivebranding.com

Doctorul recomandă: Persoanele cu aceste boli NU ar trebui să consume pâine. De ce este mai bine să nu mâncați pâine proaspăt coaptă, mai ales dacă aveți boli ale tractului gastro-intestinal? Medicul și nutriționistul rus Dr. Maria Chernyaeva oferă un răspuns la această întrebare.

Doctorul recomandă: Cine nu ar trebui să mănânce pâine proaspătă

Pâinea delicioasă și aromată proaspăt coaptă diferă în structură și compoziție de produsul mai vechi. În primul rând, are o aciditate mai mare. Dacă există tulburări în funcționarea tractului gastrointestinal, astfel de alimente pot agrava bolile cronice existente.

În timp, aciditatea și alte proprietăți ale pâinii se schimbă. Este suficient să așteptați opt ore sau chiar mai bine o zi și coacerea va deveni mai puțin dăunătoare pentru organism.

CITEȘTE ȘI: Care e cea mai bună pâine pentru diabetici: Menține nivelul glicemiei scăzut

„În bolile tractului gastro-intestinal (ulcer, gastrită, colită), este mai bine să mâncați pâine coaptă acum opt ore sau pâinea de ieri – pentru a preveni exacerbarea bolilor cronice, cum ar fi gastrita, ulcerul peptic”, spune specialistul.

Dr. Maria Chernyaeva mai spune: „Pâinea de ieri sau chiar un biscuite este mai utilă pentru stomac decât pâinea proaspătă, moale și cu miros plăcut”.

Ea observă că pofta de produse proaspăt coapte este ca o dependență, dezvoltând o dorință de a consuma prea mult din acest produs delicios. „Vrem să mâncăm mai multă pâine proaspătă și moale din cauza senzațiilor de gust. Este ca o dependență de dulciuri”, spune specialistul.

Nutriționistul adaugă, de asemenea, că pericolele pâinii proaspete sunt următoarele:

Tulburarea stomacului

Procesul de fabricare a pâinii cu drojdie nu se termină în momentul în care pâinea aurie iese din cuptor. În produsul fierbinte, procesul de fermentare continuă. Când intră în tractul digestiv, crește aciditatea stomacului, irită mucoasa și uneori o rănește. Acest lucru provoacă dezvoltarea gastritei.

Fermentare în tractul gastrointestinal

Produsele proaspete de panificație în intestine declanșează procesul de formare a gazelor (datorită drojdiei din drojdie). Microorganismele benefice sunt distruse. Bacteriile dăunătoare sunt activate în intestine. Apar dureri abdominale și greutate. Flatulența este, de asemenea, inevitabilă. O persoană poate dezvolta diverse boli gastrointestinale.

Tensiunea pancreasului

Pâinea moale se transformă rapid în cocoloașe. Acestea din urmă înfundă adesea tractul gastrointestinal. Acestea au dificultăți în deplasarea prin tractul digestiv și necesită o producție crescută de enzime. Acest lucru pune un stres sporit atât asupra stomacului, cât și asupra pancreasului.

CITEȘTE ȘI: Mămăliga, un adevărat medicament natural. Ce se întâmplă în organism dacă înlocuiești pâinea cu mămăliga

Deteriorarea tractului gastrointestinal

Brutăriile înlocuiesc adesea drojdia vie cu drojdia termofilă. Acestea sunt produse sintetice care, în timpul procesului de fermentare, pot afecta negativ organismul. Drojdia termofilă poate cauza formarea de calculi biliari, pietre la rinichi și poate provoca apariția unor boli gastrointestinale.

„Consumul excesiv de pâine proaspătă poate duce la creșterea rapidă în greutate. Dimensiunea taliei începe să crească, abdomenul se umflă, iar în zona abdominală se formează depozite de grăsime tare. Și, din nou, drojdia din drojdie este de vină pentru acest lucru”, spune specialistul, potrivit actualno.com.

Comentarii: