LIFESTYLE

Doliu în teatrul românesc! La doar 60 de ani, s-a dus și Ducu Darie, fiul marelui actor Iurie Darie! Regizorul nu avusese o relație bună cu tatăl lui, înainte ca acesta să moară, care a fost motivul

La 60 de ani, Alexandru Darie, fostul director al Teatrului Bulandra, a ieșit din scena vieții discret, dar după o cruntă suferință pe care ținut-o multă vreme doar pentru el și apropiații lui. Ieri însă vestea a picat ca un trâznet printre artiști: boala a învins, iar pentru Ducu, așa cum îl știau colegii, s-a tras cortina. Fiul marelui Iurie Darie avea ciroză, era pe lista de transplant, dar nu a mai apucat o a doua șansă pentru că trupul i-a cedat, în ultimele două săptămâni fiind internat la Fundeni.

Ducu Darie și-a trăit aproape toată viața în teatru. Chiar și în copilărie,  când tatăl şi mama sa, actrița Consuela Roşu, l-au purtat pe toate scenele din ţară. Era greu să nu le calce pe urme, așa că a ajuns să profeseze tot în lumea teatrului şi a regizat chiar satire politice. Însă relaţia cu tatăl său nu a fost deloc una bună, mai ales după moarte mamei sale și după ce Iurie Darie a format un cuplu cu Anca Pandrea. Abia după ce Iurie Darie s-a îmbolnăvit, Ducu a revenit la sentimente mai bune.

Citește și: Amorţirea mâinii în timpul nopţii, semnul unei afecţiuni grave. Ce măsuri trebuie să iei

Nu și-a vorbit ani buni cu tatăl lui

După ce Anca Pandrea a intrat în viața lui Iurie, Ducu Darie s-a răcit de tatăl său, Abia dacă își vorbeau. Și asta în ciuda faptul că pentru a doua mare iubire din viaţa lui, Iura primise dezlegare chiar de la soția care pierise prematur de cancer. Consuela fusese prietenă cu Anca și a vrut să-l lase în grija ei, scrie ziarul Click. Anca Pandrea i-a  stat alături îndrăgitului actor aproape 26 de ani, până când moartea i-a despărțit.

În ultimii ani de viață a lui Iura, relațiile cu fiul lui deveniseră tot mai reci și chiar tensionate. Ducu a considerat-o pe Anca vinovată că ea şi Iurie au pozat dezbrăcați pentru ziarul Național.

„Pe mine m-a enervat apariţia lui în fotografiile respective, care au făcut vâlvă. Dar acest lucru nu a venit din partea lui, cred că el habar nu are. Tocmai ne bucurasem cu toţii la ziua lui, când a împlinit 80 de ani. Fix la patru luni după aceea, au apărut pozele, fapt care m-a amărât”, spunea Alexandru Darie într-un interviu pentru „VIP”.

De vorbit, cu Anca Pandrea a mai vorbit abia peste doi ani, când starea de sănătate a tatălui se șubrezise. Însă după ce Iura a plecat în lumea drepților,  Ducu nici măcar nu îi mai răspundea Ancăi la mesajele de Crăciun sau de Revelion.

Comentarii: