LIFESTYLE

„Dumnezeu a fost fanul meu!”… La 10 ani de la transplantul de ficat, Cristi Minculescu nu are nicio restricţie

Pe 24 de martie 2009, Cristi Minculescu, unul dintre artiştii rock cei mai iubiţi ai României, a trecut printr-un moment teribil. Solistul trupei Iris a suferit un transplant de ficat, donator fiind chiar soţia lui, Rodica.

Operaţia la care a fost supus Minculescu s-a încheiat după zece ore, iar medicii din Germania au rămas surprinşi de structura particulară a ficatului acestuia, care avea aproape 20 de kilograme şi multe chisturi!

De atunci, au trecut fix 10 ani, iar Cristi Minculescu nu are cuvinte să le mulţumească soţiei, care i-a dăruit o parte din ea şi, practic, i-a dăruit viaţa, să le mulţumească medicilor şi, mai ales, lui Dumnezeu. Nu are absolut nicio restricţie şi susţine concerte cu orele, pe scenă, ca-n tinereţe.

 

Citeşte şi: SEMNELE organismului care te atenționează că ai probleme cu TIROIDA

 

Cel mai credincios dintre rockeri

„Unii spun că te înrăieşte, că devii foarte egoist, că nu poţi accepta că ţi s-a întâmplat ţie, începi să te întrebi: de ce mie?…  Dar nu, nici vorbă, nu m-a schimbat cu nimic această experienţă”, spune Minculescu, acum.

„Eu am zis mereu că Dumnezeu e fanul meu şi al contextului în care sunt eu… Mă laud, sunt bucuros că mă iubeşte, m-a şi scăpat de toate belelele pe care le-am avut cu sănătatea.”, povesteşte artistul în revista Viva.

Spune că este credincios de mic şi că nu a devenit din cauza problemelor de sănătate. Poartă tot timpul pe mână mătănii şi are dialog permanent cu divinitatea.

„Ştiu de cine m-a salvat, Rodica că mi-a dăruit o parte din corpul ei, soţia, şi Dumnezeu, bineînţeles, că Dumnezeu şi Rodica, cum ar veni…”

 

S-a lăsat de facultate pentru muzică

Când şi-a dat seama ce vrea să facă, Minculescu era deja student la Facultatea de Hidrotehnică. Aşa că s-a lăsat. Bineînţeles, după un consiliu de familie în toată regula. „Ca la olteni, ca în „Nea Mărin””, glumeşte cântăreţul.

Pe ai lui i-a convins impresarul de atunci al trupei, care i-a întrebat dacă vor să aibă un copil mutilat sufleteşte, dar inginer, sau un băiat fericit.

La primul concert, părinţii lui s-au prezentat la…costum. „Când au nimerit în groapa cu lei, printre ţinte şi bentiţe, au amuţit… Îi auzeam noaptea când veneam că vorbeau în bucătărie: Bebe, ce facem că îi leagă ăştia?”.

 

Comuniştii i-au interzis definitiv în ’88

Un concert pe care trupa Iris l-a susţinut în Sala Sindicatelor din Miercurea Ciuc, după Paşti, în 1988, s-a lăsat cu un scandal imens. Mulţimea s-a bătut cu forţele de ordine, s-au spart geamuri şi s-au răsturnat maşini, din cauză că la melodia „Strada mea”, s-a aprins lumina în sală.

Miliţia i-a ridicat pe membrii trupei din hotel şi i-a ţinut cu orele la secţie, unde artiştii au fost înjuraţi. Peste puţin timp, au fost chemaţi la Consiliul pentru Cultură.

„Când m-am dus, era un tip care a făcut cu mâna aşa… Când am întins şi eu mâna, mi-a zis: Dă-mi atestatul. Ştiţi, n-a dat noroc, mi-a făcut aşa. Şi eu mi-am luat-o, că am crezut că vrea să dea noroc. I-am dat atestatul şi că decadenţă antiguvern, antisocial şi că nici nu se mai intră în discuţie să ne reluăm activitatea.”, a încheiat Minculescu.

 

 

Comentarii: